Sveriges bästa rederi 2019

Gta Vinnare Basta Rederi 2018 Birka2

​Birka Cruises är Sveriges bästa rederi.

För åttonde gången har Sveriges enda renodlade kryssningsrederi tilldelats den prestigefyllda titeln i reseindustrins viktigaste tävling, Grand Travel Award.

Vinnarna presenterades vid den årliga prisgalan på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen den 14/2.

Birka Cruises utsågs till Bästa rederi vid den årliga prisgalan Grand Travel Award. Prisutdelningen ägde rum på Grand Hotel i Stockholm och galan leddes av komikern Nour El-Refai. Birka Cruises tog hem den prestigefyllda titeln i hård konkurrens med Viking Line, Stena Line och Tallink Silja. Det är åttonde gången som Birka Cruises utses till Bästa rederi.

- Det är fantastiskt roligt och ärofyllt att än en gång få ta emot det här viktiga priset. Vi är så stolta över vad vi tillsammans har lyckats åstadkomma, säger Satu Andersson, VD på Birka Cruises.

- Vi har under flera år framgångsrikt lanserat helt nya typer av kryssningar, som Santa Cruise och ö-luffning i Östersjön för att nämna några. Vår viktigaste innovation under 2018 är SkiCruise, världens första renodlade skidkryssning. Det är en modig kryssningsprodukt som lyfter utbudet under en traditionell lågsäsong. Det här är ett väldigt gott betyg som ger oss ännu mer energi att fortsätta att leverera unika kryssningsupplevelser och avkopplande minisemestrar.

Vinnarna i Grand Travel Award utses genom att resebyråanställda betygsätter de nominerade utifrån service och support, produktkvalitet och produktutveckling samt marknadsföring och branschaktiviteter. Birka Cruises har vunnit i kategorin Bästa rederi 2008, -09, -10, -14, -15, -16, -18 och -19.

Grand Travel Award arrangerades för 27:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News.