Skärgårdskryssning med hembygdsrörelsen

Skärgårdskryssning i hembygden - Tema rysshärjningarna

För fjärde året i rad arrangerar Stockholms läns hembygds­förbund en skärgårdskryssning med hembygdstema, fylld av spännande berättelser och historia.

I år är temat trehundraårsminnet av rysshärjningarna och med på kryssningen finns författaren Gunnar Lind som kommer att tala om arbetet med sin nyligen släppta bok Brända hemman – det ryska anfallet mot Stockholms skärgård 1719. Kapten Göran Sjödin kommer att vara vår ciceron och guida oss genom den hembygd som härjades.

Under kryssningen kan du kombinera både nytta och nöje och ta del av allt det som alltid följer med en kryssning med Birka: underhållning, god mat och taxfree-shopping.

Pris från 565:-/person
21 timmar, avresa 8/9

Ingår i priset:

  • Välkomstdrink
  • Del i Cabin Ekonomi-hytt
  • Middag (kryssningsmeny eller smörgåsbord)
  • Göran Sjödins berättelser om bygder vi passerar

Program

Kväll 8/9

Tid

Aktivitet

15.00-16.15 Vi möter dig i Birkaterminalen på Stadsgårdskajen i Stockholm.
15.30-16.15 Vi går ombord.
16.45-19.00 Välkommen till Backstage där välkomstbubbel serveras och där vi får lyssna till författaren Gunnar Lind som berättar om ryssarnas anfall mot Stockholms skärgård 1719. Varför hände det och hur drabbades skärgårdsborna? Efter föredraget kommer Gunnars bok "Brända hemman – Roslagen. Det ryska anfallet mot Stockholms skärgård" att finnas till försäljning.
19.30, 20.00 Middag enligt bokat alternativ

Program

Dag 9/9

Tid

Aktivitet

07.00 Frukostbuffé serveras i restaurang Sjösalen på däck 6.
ca 08.15-13.00 Sjökapten Göran P Sjödin guidar oss genom den hembygd som härjades av ryssarna 1719. I Panoramabaren, samt via högtalare på Terrassen och ute på däck. Det blir några mindre pauser under guidningen.
14.00 M/S Birka Stockholm lägger till vid kajen i Stockholm.