Skärgårdskryssning med hembygdsrörelsen

Förra årets succé är tillbaka – skärgårdskryssning med hembygdstema, fylld av ännu fler spännande berättelser och historia. Kapten Göran Sjödin är ciceron och guidar genom hembygden i skärgården.

Skärgårdens hembygdsföreningar och Stockholms Läns Hembygdsförbund bjuder in till en kryssning med Birka den 10 september. Under kryssningen genom skärgården hör vi berättelser om varje bygd som fartyget passerar. 

Via högtalare inomhus på Terrassen och ute på däck lyssnar vi till kapten och farledsexperten Göran Sjödin. Med på kryssningen finns också representanter från Hembygdsföreningen. 

Under kvällen berättar Göran Sjödin anekdoter om bygden från Österåker upp till Furusundsleden ungeär mellan 19.30 och 20.15.  För att hinna lyssna föreslår vi den tidiga middagssittningen kl. 18.00. 

På måndag efter frukost fortsätter guidningen genom Rödlöga, Svartlöga, Kallskär och norra yttre skärgården. Vidare förbi Möja, Runmarö, Djurö/Vindö, Värmdö, Resarö, Rindö och Tynningö.

Under kryssningen kan du kombinera både nytta och nöje och också ta del av allt som alltid följer med en kryssning med Birka: underhållning, god mat och taxfree-shopping.

Pris från 550:-/person 

22 timmar, avresa 10/9

Priset gäller medlemmar i hembygdsrörelsen.
Ingår i priset:

  • Välkomstaktivitet
  • Del i Cabin Ekonomi-hytt
  • Trerätters kryssningsmeny exkl. dryck
  • 1 glas mousserande eller alkoholfritt alternativ
  • Göran Sjödins berättelser om bygder vi passerar