Santa Cruise - julkryssning

Premiär! Världens första kryssning till tomten

Renar, midvinter, norra polcirkeln och kanske norrsken. Julen 2017 gör vi det möjligt för alla snälla barn och vuxna att uppleva en magisk vintervärld i Lappland. Och att hälsa på hos tomten på självaste julafton. Följ med oss på en unik julkryssning! 

Samla hela familjen och fira en annorlunda jul tillsammans utan måsten och stök. Det här är en resa för dig som har sett och gjort det mesta, nästan som en polarexpedition fast med betydligt bekvämare inramning.

Som kronan på verket finns en hel värld av upplevelser ombord med julens alla aktiviteter, smaker och musik och dans. Allt toppat med shopping, spabehandlingar, sol och pool.

Träffa tomten på julafton!
Ända uppe vid norra polcirkeln, i SantaPark i Rovaniemi, bor tomten med familj, nissar och sina lurviga vänner renarna. Inne i berget öppnar sig en magisk värld med tomtens postkontor, julklappsverkstad och isprinsessor. Och så julaftons absoluta höjdpunkt, ett besök hos världens ende officiella tomte som tar emot oss trots att det är hans mest hektiska dag på året!

In English

Prisexempel 4 825:-/person inkl helpension och utflykt till SantaPark
4 dygn, avresa 22/12

I prisexemplet ingår:

  • Del i tvåbäddshytt Cabin Ekonomi
  • Helpension (frukost, lunch*/brunch, trerättersmiddagar exkl dryck och julbord på julafton)
  • Heldagsutflykt till SantaPark inkl lunch
  • Underhållning och alla aktiviteter ombord

Barnrabatt 0-5 år 2 730:-, 6-11 år 1 290:-
* Lunch: Compagniet - tvårätters lunch exkl dryck. Sjösalen - buffé inkl dryck

Utflykter

Santa Cruise Julkryss Santapark Arctic World Jultomten Vit Birka

Utflykt till tomtens magiska värld på julafton

Heldagsutflykt till tomten i SantaPark i Rovaniemi. Djupt under jorden, 50 meter under polcirkeln, ligger jultomtens hem med massor av kul för stora och små. Under fyra timmar åker vi sagotåg genom tomteland, vi ser tomtens postkontor, tar en snabbkurs i Nisseskolan och får diplom. Vi besöker isprinsessan i hennes isgalleri, äter lunch, ser en föreställning fylld med julstämning och mycket mer. Och bäst av allt, vi träffar tomten! 

425:-/vuxen,  325:-/barn 6-11 år,  75:-/barn 0-5 år inkl lunch.
Utflykt ca 8 tim, varav 2 tim bussresa/väg. Avgång 07.30 alt 09.45 (svensk tid).
Aktiviteterna i SantaPark genomförs på engelska.

Santa Cruise Julkryss Utflykt Seaside Hut Birka

Sauna och lunch

Det bästa stället att umgås och må bra i Finland är i bastun. Seaside Lodge ligger utanför Kemi. Här kopplar du av med finsk sauna och de modigaste tar ett dopp i havet. Sedan smakar det gott med lunch vid öppen eld. Ta med egna badkläder!


750:-/person. 3,5-4 tim. I priset ingår 2-rätterslunch, handduk, tvål, schampo. 

Santa Cruise Julkryss Utflykt Ren Safari Birka

Besök hos renarna

Vi besöker tomtens viktiga hjälpredor, nämligen renarna. Under besöket kan du mata renarna, ta en kort slädtur och testa det lappländska lassot “suopunki” för att fånga en ren. Vi äter sopplunch kring lägerelden i en mysig kota-restaurang medan vi lyssnar till renskötarnas historier. 

1495:-/person inkl soppa. 2-2,5 tim. Engelsktalande guide.

Santa Cruise Julkryss Utflykt Husky Safari Birka

Liten husky-safari

Hundsläde med husky! Bussen tar oss via Kemi (där vi får vår mundering) till Ullas husky-gård. Hundarna skäller oss välkomna och är redo att ta med oss på en tre km lång slädtur genom den tysta, snöiga skogen. Ulla ger oss kör-instruktioner innan avfärd och vi får höra hur de tränar sina hundar.


1390:-/person inkl fika. Cirka 2,5 tim (varav 45 min bussresa/väg). Engelsktalande guide.

För att följa med på någon av utflykterna under SantaCruise måste du förboka dessa. Det går inte att köpa utflykter under själva kryssningen.

Dag för dag

Massor av aktiviteter
Vill du ha något att göra så lovar vi att du inte kommer att ha en lugn stund – det är bara att välja det som passar dig bäst! Och när du vill ha en paus finns det många sköna ställen ombord där du kan koppla av. Vi bjuder på dans, musik, underhållning med våra nöjesvärdar och artister. Det digra kryssningsprogrammet innehåller allt från rundvandringar bakom kulisserna till frågesporter, dryckesprovning och filmvisning. Skeppsråttorna håller igång med familjedisco, lekar och annat kul. På Terrassen kan du ta ett dopp i poolen och njuta av ljus och värme med hjälp av våra konstgjorda solar (begränsat antal, bokas på plats) och i Panorama Spa kopplar du av med en lyxig spa-behandling.


Dag 1
Din upptäcktsresa börjar med att vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail träffar du några av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen, innan eller efter du slår dig ned vid dukat bord för välkomstmiddag (beroende på vilken middagssittning du har valt). Lite senare bjuder vi på dans och underhållning – det finns något för de flesta smaker och alla åldrar!

Dag 2 – Da’n före doppareda’n
Vi vaknar upp till havs och äter frukost i lugn och ro. Det är da’n före da’n och vi laddar så klart med massor av julstämning och klär granen. För våra yngre kryssare hittar Skeppsråttorna på bus och kul. För de något äldre erbjuds ett digert aktivitetsprogram och du kan handla de sista klapparna i butikerna. På kvällen sätter vi oss till dukat bord och en trerättersmiddag. Kvällen är fylld av dans och underhållning för alla åldrar. Show, uppesittarkväll med tävlingar, önskelåtar, rimstuga och pyssel. Dag 3 – Julafton! 
Välkommen till finska Lappland och världens enda officiella tomte! Dagen är här – den som alla snälla små och stora har längtat efter. Alla som ska träffa tomten i SantaPark åker på en spännande heldagstur med upplevelser ni sent ska glömma. Vi har inga aktiviteter ombord på dagen, men sedan brakar det loss. Vi dansar kring granen, sjunger julsånger och bjuder på en gnistrande julshow. Senare på kvällen blir det dans, musik i pianobaren och trubadur. På kvällen väntar julbordet med hemmagriljerad skinka, sill, Janssons och andra godsaker som hör julen till.

Dag 4
På juldagen har du tid att ta del av alla aktiviteter för små och stora ombord. Kanske vill du läsa din julklappsbok, ta en avkopplande behandling i Panorama Spa eller koppla av i solljuset och värmen på Terrassen . På kvällen slår vi oss ned för vår sista trerättersmiddag tillsammans för denna gången. Vi bjuder på underhållning, dans, musik i pianobaren och mycket mer.


Dag 5 
Under dagen glider vi fram genom Stockholms skärgård i vinterskrud. Ät en stadig brunch, delta i någon av alla våra aktiviteter och passa på att göra de sista fynden i våra taxfree-butiker innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen, fyllda av juliga upplevelser.

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Till havs (dag 2)
Kemi i finska Lappland (dag 3) 06.00 (svensk tid) 19.00 (svensk tid)
Till havs (dag 4)
Stockholm (dag 5) 15.45