Romkryssningar

21,22 och 23 mars återkommer våra populära romkryssningar, större än någonsin med tre kryssningar och mer än 50 produktnyheter.

Bland romnyheterna kan vi nämna Papas Pilar, A-Bay Small Batch och Runa Rom Small Batch, Ron Quorhum, Worthy Park, Foursquare, Pacto Navio, La Masion mm.

Här kan du tjuvkika på det sortiment som kommer att finnas på vår rommässa.
Med reservation för att sortimentet är preliminärt och kan ändras.

Mässan bjuder på ännu flera utställare detta år! På årets mässa på Terrassen på däck 10, så har vi breddat utbudet ytterligare! Dessutom återkommer Havana Club med sin Mojito Skola, Gosling's kör sin populära Dark'n Stormy och även Bacardi utlovar lite drinktips i år! Och ingen god rom utan cigarrer - självklart har vi Habanos Nordic på plats. Och så har ju Swedish Match ett nytt romsnus för året.

Mässan är öppen dag 1 17.00-22.00 och dag 2 10.30-13.30. Förboka din biljett som inkluderar entré, ett Birka provglas samt två biljetter för provsmakning! Fler provsmakningsbiljetter finns att köpa på mässområdet på Terrassen.

Lär dig mer om de ädla dropparna i våra Master Classes med de främsta romkännarna – välj bland flera olika provningar.

Här finns dessutom exklusiva utgåvor och din egen favoritrom till fina taxfreepriser. Novis eller inbiten romfantast – alla är varmt välkomna!

Pris från 200:-/person, avresa 21/3

Pris från 350:-/person, avresa 22 och 23/3

21 timmar

I priset ingår:

  • Del i 2 bäddshytt Cabin Ekonomi
  • Entrébiljett mässa (fredag 22/3 entrébiljett slutsålt)

Master Classes

Välj mellan flera olika Master Classes. Förutom Ian Burrell och Duane Dove är självklart Zacapa och Diplomático på plats och håller i provningar. Bland nyheterna finns 5 rom möter 5 tapas med Herida Brands och äntligen så har vi även en masterclass med Plantation. För att du ska kunna delta i flera Master Classes erbjuder vi provningar både kvälls- och dagtid. Våra Master Classes hålls i konferensavdelningen på däck 6 och håller på i ca. 1 timme.

Du kan förboka entré till rommässan och Master Classes direkt på webben under steget TILLVAL.

Spännande nyheter

Kryssningar Romkryssning Papas Pilar Hemingway Birka

Ernest Hemingway Rum - först i Europa!

Alla känner ju till Ernest Hemingway och att han gillade rom. Men vad ni kanske inte känner till är att han hade en båt som hette Papas Pilar. Vi är oerhört stolta över att vara den första att lansera Papas Pilar Rum från Key West! Den finns visserligen på några utvalda barer redan idag (inklusive vår egen rom- och whiskybar ombord), men det här blir första gången som du som gäst får köpa hem en flaska i hela Europa! Välkommen in i Hemingways värld, Terrassen däck 10.

Kryssningar Romkryssning Per Adel Birka

Lokalproducerat 1

Per Ädel är en svensk pionjär inom rom. Per har sedan 2008 varit aktiv med romprovningar och har sedan dess regelbundet besökt romdestillerier vilket givit honom kontakter och ett sug till att göra något svenskt och lokalt i hans hemstad Varberg, där Apelviken ofta har smeknamnet A-Bay. Nu har vi på Birka Cruises tillsammans med Per tagit fram en helt unik Small Batch som du kan provsmaka och köpa hem!

Kryssningar Romkryssning Runa Flaska Birka

Lokalproducerat 2

En kanske lite mer okänd romproducent är Runa Vodka. De har sedan tidigare en lagrad rom vid namnet Noble Selected i sin portfölj som vunnit lite priser runtom i världen, men det är mer en blandrom. Därför har vi bett Runa Vodka att för oss efterlagra sin rom på svenska ekfat och resultatet är en riktigt bra Small Batch nr. 1 som lanseras på romkryssningen!

Kryssningar Romkryssning Varldspremiar Birka

LOKALPRODUCERAT 3

Vilken producent detta är får ni se när ni väl är ombord då det blir premiär hos oss...

Kryssningar Romkryssning Mount Gay Xo 3 Birka

Äntligen en rökig rom, eller?

Mount Gay på Barbados lanserar den första rökiga rommen någonsin i samarbete med Bruichladdich som ju är ökänd för sina extremt rökiga whisky. Masterblender Allen Smith har valt både kolonn- och Pot still destillat som har lagrats i 8-15 år först på amerikanska ekfat och därefter låtit den gotta sig i rökiga whiskyfat från Islay de sista sex månaderna. Mount Gay XO, The Peat Smoke Expression är en begränsad utgåva med bara drygt 6000 flaskor i hela världen. Vi har fått produkten exklusivt för Sverige till vår romkryssning för provsmakning och naturligtvis så kan du även köpa hem den!

Masterclasses

Mat Dryck Rom Ian Burrell Birka

NY! Blindprovning (engelska)

Ian Burrell är en hyllad expert inom romvärlden och erkänd som världens enda helt oberoende globala ambassadör inom romkategorin. Utmana dig själv och lär dig av mästaren! Ian Burrell guidar dig i en blindprovning där du med hjälp av att dofta och smaka skall komma fram till de olika romtyperna. Hålls på engelska.

Master Class kl. 17.40, 20.00 och 11.10. 1 tim. Pris förköp 199:-

Kryssningar Romkryssning Plantation Rum Matthieu Birka

Ny! Masterclass med Plantation (engelska)

En efterlängtad Masterclass med ett av de absolut mest populära rom-varumärken i Sverige som genomförs av Matthieu Gouze som kan allt om Plantation.
Master Class kl 20.10 och 11.20. 1 tim. Pris förköp 149:-

Kryssningar Romkryssning Fredrik Lindkvist Birka

Distillation is a science - Blending is an art

Tror du att du har provat rom? Inte på det här sättet... En visuell och sensorisk resa i rommens värld tillsammans med Diplomático. Fredrik Lindkvist tar er på en interaktiv resa i rommens värld med Diplomático.

Master Class kl. 17.30 1,5 tim. Pris förköp 199:-

Kryssningar Romkryssning Mikael Lunden Birka

ZACAPA MASTERCLASS

En unik Zacapa-provning under ledning av Mikael Lundén där du får smaka på destillaten från samtliga fat-lagringar och naturligtvis de prisbelönta varianterna när de är färdigblandade.

Master Class kl. 17.40 och 11.20. 1tim. Pris förköp 149:-

Kryssningar Romkryssning Masterclasses Duane Dove Romprovning Birka

Rom och choklad med Duane Dove

Sveriges ende kakaobonde tar med sig sin numera prisbelönta choklad på romkryssningen och provar den tillsammans med tre olika stilar av rom!
Master Class kl.17.50 och 11.00. 1 tim. Pris förköp 149:-

Sveriges enda kakaobonde - artikel om Duane av News55.

Romprovning

Rhum, Rum, Ron, Rom - kärt barn har många namn

Följ med på en resa där Thomas från Clydesdale visar bredden av romtyper och denna gång med lite tonvikt på Agricole rom.

Master Class kl. 18.00. Pris förköp 149:-

Mat Dryck Svenska Tapas Terrassen Birka

5 rom möter 5 tapas

Här får du prova fem rommer från olika länder i kombination med små tapar under ledning av Daniel di Zazzo.

Master Class kl. 18.10. Pris förköp 149:-

Romkryssning Provningsglas

Romskola för nybörjare

Lars från Renbjer & Magnusson lär dig grunderna och du får smaka på de olika stilarna inom rom.

Master Class kl.18.20. Pris förköp 99:-

Bra att veta

  • Mässan finns på Terrassen by Birka, däck 10.
  • Öppet 17.00-22.00 (dag 1) och 10.30-13.30 (dag 2)
  • Master Classes och föreläsningar hålls i vår konferensavdelning på däck 6
  • Entré till mässan förbokas på webben. Pris 100:- I priset ingår ett Birka Cruises provningsglas som du får ta med hem och två provsmakningsbiljetter. Kan bokas ombord i mån av plats
  • Du kan köpa ytterligare provsmakningsbiljetter på plats i häften om 10 biljetter för 200:-

PS! Under dessa kryssningar är poolen på Terrassen inte öppen för bad. Däremot håller vårt SPA med tillhörande bubbelpooler öppet som vanligt.

Tips! Följ med på vår Ginkryssning 17/5

Upptäck Birka

Mat Dryck Tom Whiskybaren Birka

Birka träffar Tom och Sebastian i Whiskybaren

226 sorters whisky, 70 romsorter och ett 15-tal olika cigarrer.
Sebastian och Tom är två av de som håller ordning i Whiskybaren.


"Ingen kan komma hit och säga att de testat allt vi har på hyllan"