Weekend i Visby

Upplev sommarpulsen i Visby på vår weekendkryssning. Strosa runt bland gränderna innanför ringmuren eller värm upp på Kallis inför kvällen. Sommaren 2018 utökar vi med ytterligare en weekendkryssning.

Följ med till solsäkra Visby i sommar. Strosa runt i de medeltida gränderna bland torg och butiker innanför ringmuren, shoppa eller värm upp på Kallis inför kvällen. Hela ön är något av ett svenskt matmekka med mängder av restauranger och caféer.

Trots att Gotland är så nära känns ön lite kontinental, som en gnutta Italien blandat med raukar, vallmofält och ulliga lamm. Klyschan att här finns något för alla stämmer faktiskt och avstånden är korta.

Vill du se mer av både Visby och ön utanför murarna, följ med på någon av våra utflykter.

Ändå är besöket i land bara en del av upplevelsen. Ombord finns en värld av matupplevelser, aktiviteter, underhållning, shopping, spabehandlingar, havsutsikt och sommarfest på soldäck.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längre ned.

Utflykter Gotland

Kryssningar Langkryssning Visby Rauk Hav2 Birka

Fårö: raukfält, sand och Bergman

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav.
699:-/person inkl lunch. 6 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Stadsvandring och Gotlands bryggeri

Promenad i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter.
595:-/person inkl ölprovning. 3 tim.

Kryssningar Langkryssningar Visby Rosor Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
295:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Visby Ringmur Grupp Bro Birka

NY! Medeltida ruiner och Gotlands museum - stadsvandring

De vackra ruinerna i Visby finns kvar som minnen av den rika medeltiden på Gotland. Under vår vandring ser vi både ruiner och Visbys enda bevarade kyrka från medeltiden samt välbevarade skatter på Gotlands Museum.
325:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Visby Hogklint Kusten Birka

NY! Vandring längs kusten

Gotland har cirka 80 mil kust med mäktiga klintar och långa sandstränder. Idag går vi på en naturskön vandring längs kusten söder om Visby. Från fiskeläge och rövarhålor till dramatiska klintar och prinsessresidens.
575:-/person inkl fika. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Vastra Gotland Visby Hage Birka

Vackra västra Gotland

Jordbrukslandskap och kalkstensklippor. Färden går till en av öns 92 medeltida kyrkor som är i bruk än idag och till Gannarve skeppssättning. Efter fika på 1700-talsgård beundrar vi vyn från en av öns mest spektakulära klintar.
475:-/person inkl fika. 4 tim.

Program dag för dag

Dag 1 – Fredag

Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta lämnar Stockholm bakom oss. Under Captain’s cocktail träffar du några av dem som tar hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning, fest och dans.

Dag 2 – Lördag

Börja dagen med morgonjympa på akterdäck! Vi har kommit till sommarfavoriten Visby. Upptäck staden på egen hand, strosa i gränderna, shoppa, kolla in folklivet på någon av alla caféer, barer och restauranger. Innan vi kastar loss kanske du tar ett bad och en after beach på Kallis (Kallbadhuset). Vill du i stället uppleva ännu mer så är du välkommen på någon av våra utflykter.

Dag 3 – Söndag

Dagen tillbringas till havs bland kobbar och skär. Koppla av på soldäck, shoppa till fina sjöpriser, var med på någon aktivitet eller ta en härlig behandling i vår fina spa-anläggning. Här kan du må bra en stund i vår utomhusjacuzzi med utsikt över skärgården och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.


Menyer

Meny dag 1

Meny dag 2


Information

Kryssningsprogram 20-22 juli

Bra att veta + ruttkarta

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 16.00
Visby (dag 2) 10.00 19.00
Stockholm (dag 3) 14.00

Viktig information om din kryssning

  • OBS! Giltigt ID krävs för samtliga passagerare, även barn. Läs mer här under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

Ta dig från och till bussen

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi, vilket kostar ca 150:- från centrum.

Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras. För att skydda dessa miljöer tillkom Unescokonventionen om skydd för världens kultur- och naturarv 1972.