Weekend i Visby

Weekend i solsäker sommarstad.

Känn sommarpulsen i Visby på vår weekendkryssning. Strosa runt bland gränderna innanför ringmuren, slå dig ned och kolla in folklivet eller värm upp på Kallis inför kvällen. Vill du se mer av Gotland, följ med på någon av våra utflykter.

Följ med till solsäkra Visby i sommar. Strosa runt i de medeltida gränderna bland torg och butiker innanför ringmuren, shoppa eller värm upp på Kallis inför kvällen. Hela ön är något av ett svenskt matmekka med mängder av restauranger och caféer.

Trots att Gotland är så nära känns ön lite kontinental, som en gnutta Italien blandat med raukar, vallmofält och ulliga grå lamm (gotländska för får). Klyschan att här finns något för alla stämmer faktiskt och avstånden är korta.

Förutom sommarpulsen i Visby har ön massor att upptäcka. Följ med på någon av våra utflykter som tar dig utanför stadens murar, från Fårö i norr till badorten Ljugarn i öster och lite däremellan.

Ändå är besöket i land bara en del av upplevelsen. Ombord finns en värld av matupplevelser, aktiviteter, underhållning, shopping, spabehandlingar, havsutsikt och sommarfest på soldäck.

Dagsprogram och mer information hittar du längst ned på sidan.

Utflykter Gotland

Kryssningar Langkryssning Utflykt Gotland Vastra Sten Birka

Ny! Vackra, västra Gotland

Res mot sydost via små vägar och orter, Vall – Mästerby – Sanda. Se skeppssättningen vid Gannarve och spana ut över havet mot Stora och Lilla Karlsö. Fika på Stelor. En utflykt som blandar medeltida kyrkor, storslaget landskap och det bästa av västra Gotland.
475:-/person inkl fika. 4 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Faro Rauk Puff Birka

Fårö – den magiska ön i norr

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, kanske en och annan kändis samt mästerregissören Bergmans grav.
655:-/person inkl lunch. 6 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Gotland Medeltid Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
325:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Tagrals Puff Birka

Ny! Gotlands museijärnväg och stadsvandring

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.
595:-/person. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Krysmyntagarden Puff Birka

Lummelundagrottan och Krusmyntagården

Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på naturupplevelser med den unika droppstensgrottan i Lummelunda, vackra vyer längs kusten och besök med lättare lunch på Krusmyntagården.

645:-/person inkl lättare lunch. 3,5 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Gotlands Bryggeri och vandring i Visby

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter. En smak och doftupplevelse!
600:-/person inkl ölprovning. 2,5 tim.

Program dag för dag

Dag 1 – Fredag

Vi börjar med sommarfest och skön stämning på soldäck medan vi sakta lämnar Stockholm bakom oss. På Captain’s cocktail träffar du några av dem som tar hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning, fest och dans.


Dag 2 – Lördag

Börja dagen med morgonjympa på akterdäck! Vi har kommit till sommarfavoriten Visby. Upptäck staden på egen hand, strosa i gränderna, shoppa, kolla in folklivet på någon av alla caféer, barer och restauranger. Innan vi kastar loss kanske du tar ett bad och en after beach på Kallis (Kallbadhuset). Vill du i stället uppleva ännu mer så är du välkommen på någon av våra utflykter.


Dag 3 – Söndag

Dagen tillbringas till havs bland kobbar och skär. Koppla av på soldäck, shoppa till fina sjöpriser, var med på någon aktivitet eller ta en härlig behandling i vår fina spa-anläggning. Här kan du må bra en stund i vår utomhusjacuzzi med utsikt över skärgården och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.


Menyer

Information

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Visby (dag 2) 10.00 19.00
Stockholm (dag 3) 14.00

Viktig information om din kryssning

  • OBS! Giltigt ID krävs för samtliga passagerare, även barn. Läs mer här under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

Ta dig från och till bussen

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi.

Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.