Underbara Köpenhamn

Underbara Köpenhamn med Gotland och Bornholm.

Smørrebrød och soldränkta öar! Följ med på en dejlig minisemester i världsstaden Köpenhamn i sommar. Vakna upp med den lilla sjöjungfrun på ena sidan och färgstarka Nyhavn på den andra. 

Kontinentalt och ändå nära, både traditionellt och trendigt. Upplev Köpenhamns olika ansikten under en dag! Följ med på någon av våra guidade utflykter med buss, båt, till fots eller på cykel – vi har inte mindre än fem nyheter – eller strosa på egen hand.

Som extra bonus får du en dag på både Gotland och Bornholm under resan. Upptäck dina favoriter på egen hand på resmålen eller följ med på våra spännande utflykter.

Och som om inte det vore nog finns en hel värld av upplevelser ombord. God mat, underhållning, shopping och havsutsikt från absolut första parkett. Låt oss få ta hand om dig i några dagar. Kom till dukat bord, unna dig en spa-behandling och träffa nya vänner.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längst ned på sidan. 

Utflykter Köpenhamn

Kryssningar Langkryssning Utflykt Sjojungfrun Birka

Fantastiska Köpenhamn

Med buss och kanalbåt upptäcker vi några av stadens mest kända sevärdheter som Tivoli – en av världens äldsta nöjesparker, Christiansborg slott med danska parlamentet, det kungliga slottet Amalienborg, Kongens Nytorv med den kungliga teatern och Rådhuspladsen – hjärtat av Köpenhamn. Och så klart, Den lilla Sjöjungfrun som trots sina 125 cm är Danmarks nationalsymbol och landets mest berömda turistattraktion.

425:-/person. 3 tim. 

Kryssningar Langkryssning Utflykt Kopenhamn Smushi2 Birka

Köpenhamns gömda skatter

Upptäck stadens skatter med kanalbåt, på promenad och med smaklökarna! Vi går genom stadens äldsta delar från Amalienborg, via Nyhavn genom små gator till Ströget, den längsta gågatan i världen när den öppnade på 60-talet. På Royal Café får både ögon och smaklökar sitt lystmäte. Vi serveras deras moderna minivariant av smørrebrød, smushi, på porslin från Royal Copenhagen innan vi far på en tur med kanalbåt genom den inre hamnen och kanalerna.

795:-/person inkl smörrebröd. 3,5 tim. 

Kryssningar Langkryssning Utflykt Kopenhamn Carlsberg Hast Birka

Köpenhamn och Carlsberg

Vi ser hur den danska huvudstaden har förändrats genom åren, från Christiansborg slott till det moderna operahuset och upplever kända landmärken som Nyhavn, Ströget och Tivoli. Är du intresserad av öl, historia, konst och arkitektur så får du ditt lystmäte hos Carlsberg där guiden tar oss genom bryggeriets historia från grundandet 1847 till idag. Vi testar två sorters öl och hör den spännande historien om grundaren J.C. Jacobsens hårda arbete.

825:-/person inkl ölprovning. 4 tim. Engelsk guidning på Carlsberg.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Kopenhamn Stadstur Nyhavn Birka

Stadstur och Nyhavn

I Köpenhamn går den moderna utvecklingen hand i hand med historia och gammaldags charm. Vi ser de mest kända attraktionerna på en guidad busstur: Den lilla Sjöjungfrun, Tivoli, New Carlsberg Glyptotek, Nationalmuseum, Christiansborg som hyser det danska parlamentet, Amalienborg slott. I färgstarka Nyhavn kan du promenera på egen hand en timme, kanske slå dig ned på en av alla kaféer och restauranger som kantar kajen.

375:-/person. 4 tim. 

Utflykter Bornholm

Kryssningar Langkryssning Utflykt Bornholm Cykel Birka

Cykeltur till vita stränder

Vi trampar österut mot Robbedale, känt för sitt rika fågelliv. Cykelvägen kallas för Paradiset – vacker och lättcyklad – och snart når vi Nylars med sin välbevarade rundkyrka. I fiskeläget Arnager tar vi en ”røged bornholmer” på det familjeägda rökeriet. På väg mot Rönne känner vi doften av tallskog och sand vid den sydligaste punkten, Dueodde. Vi cyklar genom natursköna skogsområdet Stampen, vidare längs Strandvejen. Har vi tur hinner vi ta ett badstopp på vägen.

675:-/person inkl lunch, 7-växlad cykel, hjälm. 5 tim. Ca 17 km lätt cykling. 

Langkryssning Utflykt Bornholm Vandring Birka 900

Vandring längs kusten

Öns gamla system, gjort för att upptäcka strandade fartyg, har skapat stigar runt hela kusten. Dagens första vandring går till Gudhjem, med ett unikt läge på klippan kantad med farliga rev. Här tar vi en ”röged bornholmer” innan vi fortsätter längs den dramatiska kusten med de upp till 22 meter höga Helligdomsklipporna. Vi får höra om öns dramatiska historia inför vandringen till Hammershus, den en gång mäktiga borgen och en av öns största sevärdheter.

795:-/person inkl lunch. 5 tim. Ca 3 km lätt till medelsvår vandring.

Langkryssning Utflykt Bornholm Glass Ol Birka

Glas, glass, godis & god öl

Dagen bjuder på smakprov på Bornholms glas och godsaker. På Baltic Sea Glass möter vi glaskonstnärerna och deras arbete med det glödande glaset. I vackra Svaneke gör vi flera söta stopp där du kan köpa lakrits, choklad och öns godaste glass på Bornholms Ismejeri. På Bornholms mest innovativa ölbryggeri, Svaneke Bryghus, testar vi det ofiltrerade kvalitetsölet och hör bryggmästaren berättar om de fem ingredienserna: vatten, malt, humle, jäst och tid.

625:-/person inkl ölprovning. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Bornholm Vinbonde Man Birka

Vinbondens vedermödor

Druvor på solskensön! På Lille Gadegård har det traditionella lantbruket ersatts av vinproduktion. Bornholms första vingård startade 2000 och har sedan dess utökat med både brännvins- och whiskytillverkning. Vår chaufför guidar oss på vägen till södra delen av ön där gårdsägaren själv står för underhållningen på sjungande bornholmska. Jesper Paulsen är sprängfylld med historier och vi får höra berättelser om både vin, kvinnor och politik. Vi provar gårdens vin och brännvin.

595:-/person inkl vinprovning. 3 tim. 

Langkryssning Utflykt Bornholm Rokeri Birka

Rundkyrkor och rökeri

Bornholms norra del präglas av berg och dramatiska klippkuster. Vi passerar områden som har varit centrum för ler- och kolbrytningen i forna tider och stillsamma små fiskelägen. På en enslig, brant klippa ligger Hammershus, Nordeuropas största borgruin och öns största sevärdhet med en spännande och dramatisk historia. I Gudhjem, som liknats vid en siciliansk bergsby, testar vi specialiteten ”röged bornholmer”.  

475:-/person inkl lunch. 5 tim. 

Langkryssning Utflykt Bornholm Solskenson Birka

Sydtur – Soligast på solskensön

Korsvirkeshus, klippor, slättland och sandstränder. Vi åker till öns mitt, Almindingen, en av Danmarks märkligaste skogar. Härifrån ser vi nästan hela ön. Vidare längs kusten mot Svaneke som lär vara soligast på Solskensön där vi testar specialiteten "Rögede Bornholmere". Vi passerar städer och fiskelägen på väg till sydligaste punkten Dueodde, ett gigantiskt flygsandsområde med kritvit sand som anses vara en av de bästa stränderna i norra Europa.

475:-/person inkl lunch. 5 tim. 

Utflykter Gotland

Kryssningar Langkryssning Utflykt Rauk Birka

Fårö: raukfält, sand och Bergman

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Det är som på en annan planet när vi ser fältet av hundratals ståtliga stenformationer på Sveriges största raukområde, Digerhuvud. Efter lunchen vid Sudersand kan du promenera i den mjuka sanden. Mästerregissören Ingmar Bergman bodde på Fårö i 40 år och många av hans filmer spelades in här. Vid Fårö kyrka besöker vi graven och hör mer om hans liv på ön. 
699:-/person inkl lunch. 6 tim. 

Kryssning Bryggeri Visby Öl Birka

Stadsvandring och Gotlands bryggeri

Vi går via Almedalen och Botaniska Trädgården genom kullerstensgator till Stora Torget och Gotlands Bryggeri. Här har det doftat humle och bryggts öl sedan 1855. Nu i regi av familjen Spendrup. Bryggmästaren tar oss med på en rundvandring. I den lilla puben får vi höra hur de framställs medan vi provsmakar olika ölsorter och en gourmettallrik med lokala produkter. Turen avslutas på bryggeriet, kanske med en tur på egen hand i Visby.

595:-/person inkl ölprovning. 3 tim. 

Kryssningar Langkryssning Utflykt Visby Omnejd Birka

Visby med omnejd

Stadsvandringen börjar med ett besök i Almedalen, stadens ursprungliga hamn. Den fortsätter förbi Kruttornet, ringmurens äldsta byggnad och vidare till Botaniska Trädgården. Se den östra delen av ringmuren och Dalmansporten när du vandrar genom de smala gränderna i den gamla delen av staden, förbi medeltida kyrkoruiner, Visby Domkyrka och vackra hus. Vi avslutar med buss till Högklint med en fantastisk utsikt över havet, den höga kalkstenskusten och Visby.

295:-/person. 3 tim. 

Kryssningar Langkryssningar Visby Rosor Birka

Vandring i rosornas stad

Vår Visbyvandring börjar i Almedalen med utsikt över den medeltida staden och ringmuren från 1200-talet. Den fortsätter genom rosenkantade gränder till Botaniska trädgården, förbi St. Nikolai kyrkoruin. Från Klinten har vi en fin utsikt äver vi hela staden, ett av Unescos världsarv, med domkyrkan Sankta Maria. Stora Torget kantas av uteserveringar och här ser vi den enligt många vackraste kyrkoruinen, St. Karin innan vi går tillbaka till Almedalen.
195:-/person. 2 tim. 


Kryssningar Langkryssning Utflykt Visby Fiskelage Birka

Österut: Fiskelägen och badort med anor

En ö av kontraster: jordbrukslandskap, karga stenslätter, sandstränder och kalkstensklippor.  Mitt på ön besöker vi Roma kungsgård och klosterruin. Vid östra kusten ligger Ljugarn,  Gotlands äldsta badort, en gång ”societens” favorit med badpensionat och en lång sandstrand. Vidare mot Östergarn och de små fiskelägena Sysne och Herrvik. Turen avslutas med ett besök i Dalhems Kyrka, en av öns 92 medeltida kyrkor som är i bruk än idag.

645:-/person inkl lunch. 5 tim. 

Program dag för dag

Dag 1 
Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta lämnar Stockholm bakom oss. Under Captain’s cocktail träffar du alla som kommer att ta hand om dig under resan innan du slår dig ned vid dukat bord för välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning samt dansband, disco eller partyband – det är bara att välja.


Dag 2 – Gotland 
Ny dag och ett nytt, härligt resmål! I dag lägger vi till i världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand. Vill du uppleva mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra fyra guidade utflykter, bland andra nyheterna Fårö och Lummelundagrottorna. På kvällen väntar en härlig 3-rättersmiddag.


Dag 3 – Köpenhamn
Vi vaknar upp i storstaden Köpenhamn, med den lilla sjöjungfrun på ena sidan och färgstarka Nyhavn på den andra. Vill du uppleva ännu mer av staden, följ med på någon av våra guidade utflykter eller strosa runt på egen hand.

Dag 4 – Bornholm
Efter en god natts sömn lägger vi till i Rönne på Bornholm, en charmig liten stad med korsvirkeshus och kullerstensgator och konst. Upplev mer på någon av våra utflykter! För dig som gillar att röra på dig, står två nya vandringar på programmet. På kvällen sätter vi oss till dukat bord och äter vår sista middag ombord för denna gång.


Dag 5
Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.


Menyer
Menyer Underbara Köpenhamn, dag 1-4 (pdf)

Tips! Ta dig runt på egen hand

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 16.00
Gotland (dag 2) 09.00 16.00
Köpenhamn (dag 3) 10.00 18.00
Bornholm (dag 4) 09.00 16.00
Stockholm (dag 5) 15.45

Viktig information om din kryssning

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem att gå, ring oss för mer detaljerad info: 08-702 72 00 
  • Vi lägger till vid följande kajer: Nedre Toldbod i Köpenhamn, Visby inre hamnen och kryssningskajen i Rönne på Bornholm
  • Här hittar du ännu mer bra att veta om din kryssning