Ski Cruise

Säsongens mest maxade skidweekend!

14 februari är det äntligen dags - ett skepp kommer lastat med skidåkare! Följ med oss norrut för en maxad weekend med härlig skidåkning, god mat, flytande after ski och 80-talsfest.

Vi lämnar Stockholm för vintersportsstaden Sundsvall och säsongens skidweekend. Festligheterna börjar redan när vi stiger ombord och fortsätter hela helgen. Väl framme i Sundsvall är det dags att spänna på sig pjäxorna för en heldag med Hälsinglands högsta fallhöjd i Hassela Ski Resort eller välja mellan längdskidor och mer citynära alternativ. Eller varför inte testa curling? Sundsvall är en riktigt vintersportspärla.

Efter en dag i backen drar vår flytande after ski igång med showbandet Duo Jag som lovar ordentligt med drag under pjäxorna! Vi bjuder också på 80-talsfest med Micke Syd, Lili & Susie och Ankie Bagger och massa mer! Plus allt annat härligt du kan göra ombord, som bad, sol, avslappning i vårt spa, njuta av säsongsbetonade middagar och shopping såklart.

Ta med kompisarna, kollegorna och alla du känner på en alldeles unik skidweekend. Kryssning + skidåkning = sant!

Pris från 2 275:-/person inkl halvpension

2 dygn, avresa 14/2

I prisexemplet ingår:

  • Del i tvåbäddshytt Cabin Ekonomi
  • Halvpension (frukost/brunch och middagar exkl dryck)
  • After Ski, underhållning och aktiviteter ombord
  • Skidtransport
Skidor Tavling2

Vinn Jägermeister-skidor

Visa oss hur du värmer upp inför SkiCruise och vinn ett par Jägermeister-skidor från Åre Skidfabrik (värde 6 000:-). Tävla så här: Dela din uppvärmningsbild eller -film på sociala medier och tagga med #SkiCruise #BirkaCruises och #Jägermeister, priset delas ut på SkiCruise 14 februari 2020.

Kryssningar Langkryssning Skicruise Isbar Utedack Birka

110% after ski

Utebar och Jägermeister är givet på en riktigt after ski. När du kommer tillbaka från backen har våra vänner på Jägermeister fixat iordning sin utebar på akterdäck. Helt gjord i is. Sa någon ice cold?

Ta med företaget utför

Skicka in en offertförfrågan så hör vi av oss och styr upp en maxad kick-off!

Fri transport av skidor

Åker du med på någon av våra skidutflykter kan du ta med egen utrustning eller hyra direkt av skidanläggningen (se respektive utflykt). Du kan inte ta med dig skidor ombord men vi tar hand om dem när du checkar in och transporterar dem direkt till skidbacken. Utan kostnad så klart. OBS! Skidtransport måste förbokas, det gör du på respektive utflykt.


Vintersportstaden Sundsvall och Hassela Ski Resort

Om det är någon stad som stolt kan kalla sig för vintersportstad så är det Sundsvall. Inom någon mils radie från stadskärnan finns både slalombackar och längdskidspår. Som grädde på moset ligger Hassela Ski Resort med 20 nedfarter bara en timme härifrån.

Fullvallat nöje!

Flytande after ski och 80-talsfest!

After ski och fullt drag under pjäxorna med superbandet Duo Jag och röj till partybandet No Limits. Festen fortsätter med 80-talsfest, ladda för alla de största hitsen! Lili & Susie uppträder med bl a ”Oh Mama”, ”Okey Okey”, ”Bara du och jag” för att nämna några, Micke Syd med hitlåtar från Gyllene Tider och Ankie Bagger med klassikerna ”People say it’s in the air” och ”Where were you last night”.

En riktig nostalgitrip – det kommer var omöjligt att sitta still även för trötta skidben!

Noje Partyband Duojag Logo2 Birka
Noje Lili Susie 80 Tal Logo Birka
Noje Anki Bagger 80 Tal Logo2 Birka
Noje Lili Susie Micke 80 Tal Logo2 Birka
Noje Partyband Nolimits Logo2 Birka
Noje Lili Susie Anki Bagger 80 Tal Birka
Kryssning Ski Cruise Konsert Fest Birka

Utflykter Sundsvall

Ski Cruise Utf Hassela Birka

Utförsåkning i Hassela Ski Resort

En komplett skiddag i Hassela Ski Resort bjuder på Hälsinglands högsta fallhöjd med 310 meter, 20 nedfarter och åtta liftar för alla utförsåkare, från grön till svart pist. En heldag utför där busstransport, skidpass och lunch ingår.

Pris: 625:-/vuxen, 7,5 tim

NYHET
Ski Cruise Utflykt Nolbybacken Sundsvall Puff Birka

Citynära utförsåkning i Nolbybacken

Kombinera snabba åk eller djärva hopp med en tur i Sundsvall centrum. Nolbybacken erbjuder fyra nedfarter, 400 meter Fun Park och bara 20 minuters bussfärd in till Stenstan - som Sundsvall centrum också kallas.

Pris: 340:-/vuxen, valfri tid

Ski Cruise Utf Curling Birka

Cul med curling

Hur får du de 20 kilo tunga stenarna att glida rätt, hur sopar du och vad är bästa taktiken? Lär dig grunderna i den klassiska OS-sporten. Självklart testar vi våra nyvunna kunskaper och spelar match.

Pris: 550:-/person, 2,5 tim

NYHET
Kryssningar Skicruise Seeda Seedningslopp Vasaloppet Sundsvall Birka

Längdskidor på egen hand

Vill du lägga upp dagen helt på egen hand och kanske kombinera med andra upplevelser? Ge dig ut i längdspåren runt Sidsjön i din takt för ett härligt välpreparerat spår. Skyttelbuss tar dig enkelt fram och tillbaka till Sidsjön.

Pris: 125:-/person, valfri tid

Ski Cruise Skidor Granar Spar Puff Birka

På skidor till Fågelberget

Ge dig ut på en frisk längdskidstur till Fågelbergsstugan på Södra Bergets sydsida. Vi startar vid Sidsjöns friluftsområde och tar oss sedan de fyra natursköna kilometrarna till Fågelbergsstugan för en uppiggande sopplunch.

Pris: 760:-/person, 4,5 tim

Ski Cruise Utf Kalla Birka

Lär dig åka som Kalla

Har du sett hur lätt det går för Charlotte Kalla när hon susar fram i skidspåren? Så kan det se ut också för dig. Låt några av Sundsvalls mest skickliga skidcoacher dela med sig av sina bästa tips! Både för nybörjare och erfarna längdskidåkare.

Pris: 650:-/person, 2,5 tim

NYHET
Ski Cruise Stadsvandring Puff Birka

Guidad stadsvandring i Stenstan med lunch

Sundsvalls stadskärna är som få andra svenska centrum, byggd i sten av dåtidens träpatroner till följd av den stora Sundsvallsbranden 1888. Följ med på en guidad tur som får historian bakom den anrika Stenstan att komma till liv.

Pris: 450:-/person, 1 tim

NYHET
Ski Cruise Utf Snosko Birka

Prova på snöskovandring

Kliv av fartyget och kliv in i orörd natur! Utflykten bjuder på snöklädda skogar med härlig gott om tid att prova på snöskovandring. Allt tillsammans med en kunnig lokal guide.

Pris: 650:-/person, 3 tim

Ski Cruise Utf Sundsvall Birka

Upptäck Sundsvall på egen hand

Vill du inte åka skidor eller curla eller vandra med snöskor så finns det ändå en hel massa du kan hitta på i Sundsvall, vars centrum kallas Stenstan. Här har vi samlat de bästa tipsen från Sundsvalls Turistbyrå.

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (fre) 16.00
Sundsvall (lör) 08.30 18.00
Stockholm (sön) 14.00

Viktig information om din kryssning

• OBS! Giltigt ID krävs för samtliga passagerare, även barn. Läs mer här under "ID-handling, pass & visum"

• Vi erbjuder utflykter och skidtransporter på resmålet, se ovan. Utflyktens starttid står på biljetten du får vid incheckningen

• Samtliga utflykter innehåller någon form av aktivitet. Har du problem med att röra dig, ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

Ta dig från och till fartyget

Fartyget lägger till i Tunadalshamnen, ett par km utanför Sundsvall centrum. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar som går mellan fartyget och centrum.

OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta taxi till/från centrum.