Ski Cruise

NYHET! Ta båten till backen

Följ med oss norrut på världens första renodlade skidkryssning. En maxad weekend med god mat, världens första flytande After Ski och härlig skidåkning i och kring vintersportstaden Sundsvall.

För första gången någonsin kan du byta transportsträckan på E4:an mot middag, spa, dans och taxfreeshopping! En betydligt bekvämare och roligare upplevelse.

Vi bjuder på After Work, världens första flytande After Ski med populära coverbandet Smalare än Thord och massor av underhållning.

Upptäck Sundsvall på egen hand eller följ med på någon av våra utflykter: skidåkning både utför och på längden, curlingskola, snöskor och pimpelfiske. Eller varför inte lära dig åka som Charlotte Kalla!

Allt toppas med en hel värld av upplevelser ombord med god mat, musik, dans, shopping, sol, bad och spabehandlingar.

Ta med bästa vännerna på en alldeles unik kombo. Kryssning + skidåkning = sant!

Pris från 2 195:-/person inkl halvpension

2 dygn, avresa 15/2

I prisexemplet ingår:

  • Del i tvåbäddshytt Cabin Ekonomi
  • Halvpension (frukost/brunch och middagar exkl dryck)
  • After Ski, underhållning och aktiviteter ombord
  • Skidtransport

Fri transport av skidor

Åker du med på någon av våra skidutflykter kan ta med egen utrustning eller hyra direkt av skidanläggningen (se respektive utflykt). Du kan inte ta med dig skidor ombord men vi tar hand om dem när du checkar in och transporterar dem direkt till skidbacken. Utan kostnad så klart. OBS! Skidtransport måste förbokas, det gör du på respektive utflykt.

Vintersportstaden Sundsvall och Hassela Ski Resort

Om det är någon stad som stolt kan kalla sig för vintersportstad så är det Sundsvall. Inom någon mils radie från stadskärnan finns både slalombackar och längdskidspår. Här arrangeras Vasaloppsläger och SM-veckan vinter 2019. Som grädde på moset ligger Hassela Ski Resort med 20 nedfarter bara en timme härifrån.

Utflykter Sundsvall

Ski Cruise Utf Hassela Birka

Utförsåkning i Hassela Ski Resort

Skiddag i Hassela Ski Resort med Hälsinglands högsta fallhöjd på 310 meter, åtta liftar och 20 nedfarter för alla utförsåkare, från grön till svart pist. En heldag utför där busstransport, skidpass och lunch ingår.

695:-/vuxen inkl busstransport, skidpass och lunch. 7,5 tim.


Ski Cruise Utf Sodra Birka

Utförsåkning på Södra Berget

Skiddag i Sundsvalls Slalombacke, Sveriges mest citynära skidbacke. Backen passar alla, från nybörjare till skicross- och tävlingsåkare. En härlig skiddag där busstransport och skidpass ingår.

325:-/person inkl busstransport och skidpass.

Ski Cruise Utf Sidsjo Birka

Utförsåkning i Sidsjöbacken

Snällare utförsåkning med tre nedfarter och med ett friluftsområde med både skidspår och plogad skridskoslinga på isen. Följ med på en skiddag där både busstransport och skidpass ingår.

325:-/person inkl busstransport och skidpass.

Ski Cruise Utf Kalla Birka

Lär dig åka som Kalla

Har du sett hur lätt det går för Charlotte Kalla när hon susar fram i skidspåren? Så kan det se ut också för dig. Låt några av Sundsvalls skickliga skidcoacher ger dig sina bästa tips! Både för nybörjare och erfarna längdskidåkare.

575:-/person inkl skidcoachning. 2 tim.

Ski Cruise Utf Curling Birka

Cul med curling

Hur får du de 20 kilo tunga stenarna att glida rätt, hur sopar du och hur lägger man upp taktiken? Lär dig grunderna i OS-sporten i världsklass. Självklart testar vi våra nyvunna kunskaper och spelar match.
450:-/person inkl fika. 2,5 tim.

Ski Cruise Utf Skid Sidsjon Birka

På skidor kring Sidsjön

En dag med frisk luft, snö, en rejäl dos motion och värmande gulaschsoppa. Följ med på en 3,5 timmars skidtur tillsammans med kunnig lokal guide.

795:-/person inkl lunch. 4 tim.

Ski Cruise Utf Snosko Birka

Snöskovandring och pimpelfiske i vildmarken

Kliv av fartyget och ta klivet in i vildmarken! Dagen bjuder på naturupplevelser i snöiga skogar med både snöskovandring, vinterfiske och fikapauser. Allt tillsammans med en kunnig lokal guide.

1395:-/person inkl fika. 5-6 tim.

Ski Cruise Utf Sundsvall Birka

Upptäck Sundsvall på egen hand

Vill du inte åka skidor eller curla eller vandra med snöskor så finns det ändå en hel massa du kan hitta på i Sundsvall, vars centrum kallas Stenstan. Här har vi samlat de bästa tipsen från Sundsvalls Turistbyrå.

Dag för dag

Massor av aktiviteter

Vill du ha något att göra så lovar vi att du inte kommer att ha en lugn stund – det är bara att välja bland allt som händer ombord! Och när du vill ha en paus finns det många sköna ställen där du kan koppla av. Vi bjuder på dans, musik, underhållning med våra artister och band. På Terrassen kan du ta ett dopp i poolen och njuta av ljus och värme med hjälp av våra konstgjorda solar (begränsat antal, bokas på plats) och i Panorama Spa kopplar du av med en lyxig spa-behandling.


OBS! Med reservation för ändringar.


Dag 1 - Mot Sundsvall

Vi lämnar ett vintrigt Stockholm och åker norrut. Under vår After Work träffar du några av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen, innan eller efter du slår dig ned vid dukat bord (beroende på vilken middagssittning du har valt). Du laddar inför morgondagens aktiviteter med en god middag, dans och underhållning.


Dag 2 - Sundsvall

God morgon Sundsvall! Efter frukosten är det dags att upptäcka Sundsvall med omnejd, på någon av våra utflykter eller på egen hand. Vi bjuder på skyttelbussar till/från centrum under dagen. När du kommer tillbaka till fartyget blir det fullt ös på dansgolvet med Smalare än Thord på vår flytande After Ski. Och en god middag så klart!


Dag 3

Ät brunch i lugn och ro och koppla av medan vi glider fram genom Stockholms skärgård i vinterskrud. Delta i någon av aktiviteterna, gå på spa, ta ett dopp i poolen och passa på att göra de sista fynden i våra taxfree-butiker innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.


Menyer

Meny dag 1

Meny dag 2


Kryssningsprogram kommer senare.

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (fre) 17.00
Sundsvall (lör) 08.30 17.30
Stockholm (sön) 14.00

Viktig information om din kryssning

• OBS! Giltigt ID krävs för samtliga passagerare, även barn. Läs mer här under "ID-handling, pass & visum"

• Vi erbjuder utflykter och skidtransporter på resmålet, se ovan. Utflyktens starttid står på biljetten du får vid incheckningen

• Samtliga utflykter innehåller någon form av aktivitet. Har du problem med att röra dig, ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

Ta dig från och till fartyget

Fartyget lägger till i Tunadalshamnen, ett par km utanför Sundsvall centrum. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar som går mellan fartyget och centrum.

OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta taxi till/från centrum.