Santa Cruise - julkryssning

Kryssning till tomten i Lappland

Renar, midvinter, norra polcirkeln och kanske norrsken. Upptäck en magisk vintervärld i Lappland och hälsa på hos tomten på självaste julafton. Följ med oss på en unik julkryssning!

Samla hela familjen och fira en annorlunda jul tillsammans utan måsten och stök. Eller res på egen hand och träffa nya vänner. Vår julkryssning till finska Lappland är en resa för dig som har sett det mesta, nästan som en polarexpedition fast med betydligt bekvämare inramning.

Besöket i land är bara en del av upplevelsen. Ombord njuter vi av julstämning, värme och gemenskap med julens alla aktiviteter, smaker, musik och dans. Du kan shoppa taxfreeklappar, koppla av med spabehandlingar, sol och pool eller kanske gå på vinprovning.

Träffa tomten på julafton!
Ända uppe vid norra polcirkeln, i SantaPark i Rovaniemi, bor tomten med familj, nissar och sina vänner renarna. Inne i berget öppnar sig en magisk värld med tomtens postkontor, julklappsverkstad och isprinsessor. Och så julaftons absoluta höjdpunkt, ett besök hos världens ende officiella tomte som tar emot oss trots att det är hans mest hektiska dag på året!

In English

Från 3 995:-/person

4 dygn, avresa 22/12

I prisexemplet ingår:

  • Del i 2-bäddshytt Cabin Ekonomi
  • Tre 3-rättersmiddagar exkl dryck
  • Ett julbord på julaftonskväll exkl dryck
  • Tre frukostbufféer
  • Två lunch
  • En brunch
  • Underhållning och aktiviteter ombord

Barn 0-5 år får rabatt motsvarande hela måltidspaketet och i åldern 6-11 år har barnen 50% rabatt på måltidspaketet.
Vi erbjuder också specialpriser för barn på utflykten till Santa Park.

Utflykter

Santa Cruise Julkryss Santapark Arctic World Jultomten Vit Birka

Utflykt till tomtens magiska värld på julafton

Heldagsutflykt till tomten i SantaPark i Rovaniemi. Djupt under jorden, 50 meter under polcirkeln, ligger jultomtens hem med massor av kul för stora och små. Under fyra timmar åker vi sagotåg genom tomteland, vi ser tomtens postkontor, tar en snabbkurs i Nisseskolan och får diplom. Vi besöker isprinsessan i hennes isgalleri, äter lunch, ser en föreställning fylld med julstämning och mycket mer. Och bäst av allt, vi träffar tomten!

Pris 475:-/vuxen inkl lunch, ca 8,5 tim

375:-/barn 6-11 år, 100:-/barn 0-5 år

Santa Cruise Hundspann Mindre2 Birka

Renar och hundspann

Polcirkelcertifikat och renkörkort! Vi korsar norra polcirkeln, besöker tomtens hjälpredor renarna och tar en hundspannstur med pigga huskies genom det snöiga landskapet. En dag fylld av vinterkänsla i Rovaniemi.

Pris 1 245:-/person, ca 6,5 tim. Guidning på engelska.

Santa Cruise Snoskoter Mindre Birka

Snöskotersafari

Upptäck den lappländska naturen och lär dig köra snöskoter genom snölandskapet! Ett äkta vinteräventyr, en naturupplevelse utöver det vanliga och en möjlighet att lära sig behärska konsten att köra snöskoter.

Pris 1 325:-/person, ca 6 tim. Guidning på engelska.

Dag för dag

Massor av aktiviteter
Vill du ha något att göra så lovar vi att du inte kommer att ha en lugn stund – det är bara att välja det som passar dig bäst! Och när du vill ha en paus finns det många sköna ställen ombord där du kan koppla av. Vi bjuder på dans, musik, underhållning med våra nöjesvärdar och artister. Det digra kryssningsprogrammet innehåller allt från rundvandringar bakom kulisserna till frågesporter, dryckesprovning och filmvisning. Skeppsråttorna håller igång med familjedisco, lekar och annat kul. På Terrassen kan du ta ett dopp i poolen och njuta av ljus och värme med hjälp av våra konstgjorda solar (begränsat antal, bokas på plats) och i Panorama Spa kopplar du av med en lyxig spa-behandling.

OBS! Med reservation för ändringar.


Dag 1
Din upptäcktsresa börjar med att vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail träffar du några av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen, innan eller efter du slår dig ned vid dukat bord för välkomstmiddag (beroende på vilken middagssittning du har valt). Lite senare bjuder vi på dans och underhållning – det finns något för de flesta smaker och alla åldrar!

Dag 2 – Da’n före doppareda’n
Vi vaknar upp till havs och äter frukost i lugn och ro. Det är da’n före da’n och vi laddar så klart med massor av julstämning och klär granen. För våra yngre kryssare hittar Skeppsråttorna på bus och kul. För de något äldre erbjuds ett digert aktivitetsprogram och du kan handla de sista klapparna i butikerna. På kvällen sätter vi oss till dukat bord och en trerättersmiddag. Kvällen är fylld av dans och underhållning för alla åldrar. Show, uppesittarkväll med tävlingar, önskelåtar, rimstuga och pyssel.

Dag 3 – Julafton!
Välkommen till finska Lappland och världens enda officiella tomte! Dagen är här – den som alla snälla små och stora har längtat efter. Alla som ska träffa tomten i SantaPark åker på en spännande heldagstur med upplevelser ni sent ska glömma. Vi har inga aktiviteter ombord på dagen, men sedan brakar det loss. Vi dansar kring granen, sjunger julsånger och bjuder på en gnistrande julshow. Senare på kvällen blir det dans, musik i pianobaren och trubadur. På kvällen väntar julbordet med hemmagriljerad skinka, sill, Janssons och andra godsaker som hör julen till.

Dag 4
På juldagen har du tid att ta del av alla aktiviteter för små och stora ombord. Kanske vill du läsa din julklappsbok, ta en avkopplande behandling i Panorama Spa eller koppla av i solljuset och värmen på Terrassen . På kvällen slår vi oss ned för vår sista trerättersmiddag tillsammans för denna gången. Vi bjuder på underhållning, dans, musik i pianobaren och mycket mer.


Dag 5
Under dagen glider vi fram genom Stockholms skärgård i vinterskrud. Ät en stadig brunch, delta i någon av alla våra aktiviteter och passa på att göra de sista fynden i våra taxfree-butiker innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen, fyllda av juliga upplevelser.


Kryssningsprogram och menyer kommer under hösten.

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Till havs (dag 2)
Kemi i finska Lappland (dag 3) 06.00 (svensk tid) 19.00 (svensk tid)
Till havs (dag 4)
Stockholm (dag 5) 14.00