Möt våren i Visby

När våren är som vackrast styr vi mot Visby. Strosa bland gränderna innanför ringmuren eller se mer av Gotland under någon av våra utflykter.

Älskade Gotland! Under våra populära långkryssningar återvänder vi alltid till denna spännande ö som har så mycket att erbjuda. Njut av vårens spirande grönska på Gotland som lockar med sin säregna natur och charmiga medeltida gränder.

Njut av rosornas stad på egen hand eller upplev mer av ön under någon av våra utflykter, bland annat till Fårö, Lummelundagrottorna och med Gotlands Museijärnväg.

Ändå är besöket i land bara en del av upplevelsen. Ombord finns en värld av upplevelser. God mat och dryck, underhållning, spa, aktiviteter, taxfreeshopping, ljusa vårkvällar och allt det andra som skapar en komplett semesterupplevelse. Allt du behöver göra är att koppla av.

Pris från 2 300:-/person inkl halvpension
2 dygn, avresa 1/5

I prisexemplet ingår:

  • Del i 2-bäddshytt, Cabin Ekonomi
  • Två 3-rättersmiddagar exkl dryck
  • En frukostbuffé
  • En brunch
  • Underhållning och aktiviteter ombord

Utflykter Visby

Kryssningar Langkryssning Visby Rauk Hav2 Birka

Fårö – den magiska ön i norr

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav.
675:-/person inkl lunch. 6 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Gotlands Bryggeri och vandring i Visby

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter.
595:-/person inkl ölprovning. 2,5 tim.

Kryssningar Langkryssningar Visby Rosor Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
295:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Vange Birka

Ny! De 92 medeltida kyrkornas ö och fika

I stort sett var du än befinner dig på Gotland så ser du kyrkspiror torna över trädtopparna. Idag besöker vi några av dessa medeltida kulturarv med sina skatter. Dessutom fikar vi på vackra 1700-talsgården Stelor.

495:-/person inkl fika. 4 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Museiejarnvag Birka

Ny! Gotlands museijärnväg och stadsvandring

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet dragna av ett 90 år gammalt ånglok. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.

595:-/person. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Krysmyntagarden Birka

Ny! Lummelundagrottan och Krusmyntagården

Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på naturupplevelser med de unika droppstensgrottan i Lummelunda, vackra vyer längs kusten och besök med lättare lunch på Krusmyntagården.

645:-/person inkl lättare lunch. 3,5 tim.

Program dag för dag

Dag 1 – Onsdag

Stämningen stiger medan vi sakta lämnar Stockholm bakom oss. Under Captain’s cocktail träffar du några av dem som tar hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning, fest och dans.


Dag 2 – Torsdag

Vi har kommit till Visby i vårskrud. Upptäck staden på egen hand, strosa i gränderna och ät en god lunch. Vill du i stället uppleva ännu mer så är du välkommen på någon av våra utflykter. På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag och kanske en svängom.


Dag 3 – Fredag

Dagen tillbringas till havs bland kobbar och skär. Shoppa till fina sjöpriser, delta på någon aktivitet eller ta en härlig behandling i vår fina spa-anläggning. Här kan du må bra en stund i vår utomhusjacuzzi med utsikt över skärgården och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Visby (dag 2) 10.00 19.00
Stockholm (dag 3) 14.00

VIKTIG INFORMATION

  • OBS! Giltigt ID krävs för samtliga passagerare, även barn.
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen.
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig.

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/ från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi, vilket kostar ca 150:– från centrum (priser 2018).