NYHET! Lübeck och Köpenhamn​

med strandhugg på Gotland

Lübeck i en alldeles ny kombination med Köpenhamn. Upplev trivsamma Lübeck och storstadspuls i underbara Köpenhamn. Och soliga Gotland som extra bonus. Följ med på vår första 5-dygnskryssning någonsin!

Historiens vingslag känns i Lübeck, drottningen av Hansan, med fem gotiska kyrkor, sju kyrkspiror och den gamla stadsdelen helt omgiven av vatten. Gamla stan är både världsarvsklassad och trivsam med restauranger, caféer och butiker och mängder av små, lugna gränder. För fikafantasten är ett besök hos marsipanmästaren Niederegger ett måste.
Lübeck och mysiga badorten Travemünde hör ihop och det är också här Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden.

Kontinentalt och ändå nära, både traditionellt och trendigt. Upplev Köpenhamns olika ansikten under en dag! Vakna upp med den lilla sjöjungfrun på ena sidan och färgstarka Nyhavn på den andra.

En extra bonus är ett strandhugg på solskensön Gotland. Strosa omkring i rosorna och ruinernas stad Visby eller se mer av den mångfacetterade ön med klintar, raukar, fiskebyar och långa sandstränder.

Vill du se och uppleva ännu mer av resmålen är du välkommen på någon av våra populära utflykter med buss, båt, till fots eller på cykel.

Allt toppas med en hel värld av upplevelser ombord. God mat, underhållning, shopping och havsutsikt från absolut första parkett. Låt oss få ta hand om dig i några dagar. Kom till dukat bord, unna dig en spa-behandling och träffa nya vänner.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längre ned.

Utflykter Köpenhamn

Kryssningar Langkryssning Utflykt Kopenhamn Amalienborg Birka

Köpenhamn på cykel

Se staden på fyra hjul, det mest använda transportmedlet hos köpenhamnarna. Upptäck  några av stadens mest kända landmärken: Den lille havfrue, kungaresidens, Kongens Have, världens äldsta tjänstebostäder och mer därtill. 
Pris 775:- inkl cykel och hjälm. 3 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Kanalbat Sjo Birka

Köpenhamn till fots och med kanalbåt

Upptäck underbara Köpenhamn och se stadens gamla och nya skatter under en promenad och med kanalbåt: Den lilla sjöjungfrun, Gefion-fontänen, kungliga slottet, den svarta Diamanten och mycket mer.
350:-/person. 3 tim. Guidning på engelska.

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Amalienborg Vakt Birka

Köpenhamn med buss och kanalbåt

Buss och kanalbåt tar oss med på en resa till några av stadens mest kända landmärken och vackraste vyer. Allt från Den lilla sjöjungfrun, Gefion-fontänen och Amalienborg Slott till toppmoderna Kungliga Operan.
425:-/person. 3 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Dragor Kopenhamn Birka

Köpenhamn och fiskebyn Dragör

Både storstad och idyllisk fiskeby! Upplev två sidor av Danmark: Köpenhamn – kontinental, modern och klassisk på samma gång med mängder av sevärdheter samt dansk idyll och kullerstensgator i charmiga Dragör.
395:- inkl fika. 4 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Norrebro Bar Birka

NY! Trendiga Nørrebro med ölprovning

En tur med mycket hygge! Nørrebro är Köpenhamns trendigaste stadsdel. Upplev den multikulturella atmosfären, butiker, restauranger och Danmarks coolaste park. Dessutom testar du öl på ett lokalt mikrobryggeri.
550:- inkl ölprovning. 3,5 tim. Engelsktalande guide. 

Utflykter Gotland

Kryssningar Langkryssning Visby Rauk Hav2 Birka

Fårö: raukfält, sand och Bergman

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav.
699:-/person inkl lunch. 6 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Stadsvandring och Gotlands bryggeri

Promenad i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter.
595:-/person inkl ölprovning. 3 tim.

Kryssningar Langkryssningar Visby Rosor Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
295:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Visby Ringmur Grupp Bro Birka

NY! Medeltida ruiner och Gotlands museum - stadsvandring

De vackra ruinerna i Visby finns kvar som minnen av den rika medeltiden på Gotland. Under vår vandring ser vi både ruiner och Visbys enda bevarade kyrka från medeltiden samt välbevarade skatter på Gotlands Museum.
325:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Visby Hogklint Kusten Birka

NY! Vandring längs kusten

Gotland har cirka 80 mil kust med mäktiga klintar och långa sandstränder. Idag går vi på en naturskön vandring längs kusten söder om Visby. Från fiskeläge och rövarhålor till dramatiska klintar och prinsessresidens.
575:-/person inkl fika. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Vastra Gotland Visby Hage Birka

Vackra västra Gotland

Jordbrukslandskap och kalkstensklippor. Färden går till en av öns 92 medeltida kyrkor som är i bruk än idag och till Gannarve skeppssättning. Efter fika på 1700-talsgård beundrar vi vyn från en av öns mest spektakulära klintar.
475:-/person inkl fika. 4 tim.

Utflykter Lübeck

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Pretzel Birka

Stadsvandring i Lübeck och bryggeri

Promenad genom gamla staden i Lübeck med berömdheter som praktfulla Mariakyrkan och kända Holstentor. Besök i stadens äldsta bryggeri där vi tar del av deras traditionella sätt att tillverka öl och smakar en lätt Zwickelbier. 
495:-/person inkl öl/snacks. 5 tim. Engelsktalande guide. 

Kryssningar Langkryssning Lubeck Runt Hamn Birka

Lübeck runt

Upptäck Hansans drottning både från land- och sjösidan. Vi ser Lübecks främsta landmärken under en stadspromenad genom den världsarvsklassade gamla stan, helt omgiven av vatten, och under en avkopplande båttur.
575:-/person. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Marsipan Godis Birka

Stadsvandring i Lübeck och marsipan

Marsipan och medeltid! Vi vandrar genom Lübecks medeltida gamla stad och kända landmärken. I marsipansalongen hos världsberömda Niederegger ser vi hur figurerna växer fram och bjuds på ett smakprov. 
545:-/person inkl fika. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Stadsvandring Lunch Birka

Stadsvandring i Lübeck och lunch

Upptäck Hansastaden Lübeck med kända sevärdheter som Holstentor, Mariakyrkan och rådhuset. Lunch äts på stadens mest kända restaurang, Skepparsällskapets hus, tidigare mötesplats för sjömän, redare och köpmän. 
625:-/person inkl lunch. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Schweiz2 Birka

Natur och kultur i Lilla Schweiz

Dagen bjuder på vackra naturupplevelser med sjöar och böljande kullar. I Lilla Schweiz tar vi en båttur på slingrande vattenvägar och i charmiga Eutin ser vi sagoslottet, omgivet av vackra parker, trona på en ö i Eutinsjön.  
495:-/person. 4,5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Travemunde Fots Fartyg Gata Birka

Travemünde till fots

Upptäck Lübecks charmiga ”dotter” och badort under en guidad promenad. Vi går genom den gamla stadsdelen till den färgstarka fiskehamnen och längs hamnpromenaden kantad av butiker, mysiga kaféer och restauranger.
150:-/person. 1,5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Lubeck Hamburg Utflykt Birka

Hamburg med båt och buss

Hamn, cityliv, parker och sjöar! Upptäck Hamburg och några av stadens mest kända vyer med buss och under en båttur som tar oss mellan de stora fartygen i hamnen – själva pulsådern i Hamburg – och visar stadens häftiga silhuett. 
675:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Hamburg Park Birka

Bildsköna Hamburg

Promenadstråk, stora parker och spännande arkitektur i Tysklands näst största stad. Under vår guidade busstur ser vi några av Hamburgs mest kända landmärken och områden och får ett par timmar på egen hand för att utforska staden. 
525:-/person. 6,5 tim. Engelsktalande guide.

BUSS T/R HAMBURG

Vill du uppleva Hamburg på egen hand så erbjuder vi buss T/R direkt från fartyget. Enkelt och bekvämt, enbart för våra resenärer. Pris 295:- T/R.

För att vara säker på att få plats bokar du biljetten innan avresan.

Bussen lämnar och hämtar i centrala Hamburg, resan tar ca 75 minuter enkel väg. Bussen avgår från Travemünde där fartyget lägger till 09.30 och åker tillbaka från Hamburg 15.30. OBS! Ingen guidning på bussen.

PROGRAM DAG FÖR DAG

Dag 1

Din upptäcktsresa börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar vår befälhavare några av alla de som kommer att ta hand om dig under resan. En trerätters välkomstmiddag står uppdukad och lite senare bjuder vi på underhållning och dans.

Dag 2 – Till havs

Njut av frukosten, kanske börja dagen med jympa på akterdäck till hejdundrande utsikt. Dagen bjuder på aktiviteter för de flesta smaker, allt från dryckesprovningar till rundvandringar bakom kulisserna. Koppla av och läs en god bok, ta en promenad eller joggingtur högst upp på fartyget eller slå dig ned i en solstol – det är bara att välja! Idag hinner du prata med nyfunna vänner och ta en spa-behandling. Lite senare står middag och kvällens nöjen på programmet.

Dag 3 – Lübeck

Välkommen till Lübeck! Vi vaknar upp vid strandpromenaden mitt i Travemünde, strax utanför Lübeck. Vill du uppleva ännu mer, följ med på någon av våra guidade utflykter eller ta en busstur till Hamburg. På kvällen vinkar vi adjö till Tyskland innan vi kopplar av med ännu en härlig 3-rättersmiddag och kvällens underhållning.


Dag 4 – Köpenhamn

Upptäck världsstaden Köpenhamn, så nära men ändå med en air av stora världen. Shoppa på Strøget, ta en tur till Tivoli och vila fötterna på ett café i Nyhavn. Se Den lille Havfrue, som trots sina 125 cm är Danmarks största nationalsymbol. Eller se stadens mest kända landmärken med oss.


Dag 5 – Gotland

Strax innan lunch lägger vi till i världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gång.

Dag 6

Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, jogga eller promenera på däck 11 eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.


Menyer

Meny dag 1

Lunch dag 2, Meny dag 2

Meny dag 3

Meny dag 4

Meny dag 5


Information

Kryssningsprogram

Bra att veta + ruttkarta

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 16.00
Sjödygn (dag 2)
Lübeck (dag 3) 09.00 18.00
Köpenhamn (dag 4) 09.00 17.00
Visby (dag 5) 11.00 18.00
Stockholm (dag 6) 14.30

VIKTIG INFORMATION OM DIN KRYSSNING

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Lübeck: Fartyget lägger till mitt på strandpromenaden i Travemünde, drygt två mil från Lübeck. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Lübeck, men förbered dig på att det kan bli köer när alla vill ta sig dit/hem samtidigt. Vill du slippa köa kan du dig tillbaka till fartyget på andra sätt: Tåg går varje timme, det tar ca 25 min och kostar 3,20 Euro/väg. Taxi tar ca 30 min och kostar ca 40 Euro.

Köpenhamn: Fartyget lägger till vid Nordre Toldbod, cirka 30 minuters promenad från Strøget vid Kongens Nytorv. Vill du ta taxi till/från fartyget så kostra det cirka 100 DKK till/från Kongens Nytorv. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Tivoli. Tänk på att det kan bli köer om många vill ta sig dit/hem samtidigt.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi, vilket kostar ca 150:- från centrum.Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

1987 antogs Lübecks gamla stad som världskulturarv av Unesco. Det var dessutom första gången i Nordeuropa som en hel stadsdel upptogs på Unescos världsarvslista.

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras. För att skydda dessa miljöer tillkom Unescokonventionen om skydd för världens kultur- och naturarv 1972.