Lübeck & Hamburg

med strandhugg på Bornholm och Gotland

Trivsamma gränder, marsipan och spännande historia i Lübeck. Eller storstadspuls i hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig.

Upplev historiens vingslag i trivsamma Hansastaden Lübeck. Föredrar du storstadspuls, följ med till vackra hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig.

Eko från historien känns i Lübeck, drottningen av Hansan, med sin gamla stadsdel som är helt omgiven av vatten. Gamla stan är både världsarvsklassad och mysig med restauranger, caféer och butiker och mer än 80 små, gömda gränder. Det var också här marsinpanens började sitt segertåg över världen och ett besök hos marsipanmästaren Niederegger är ett måste för alla godisälskare.

Lübeck och mysiga badorten Travemünde hör ihop och det är också här Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden.

Dessutom anordnas både guidade utflykter och busstransport till Hamburg, cirka 1 timme och 15 minuter med buss från Lübeck.

Under kryssningen besöker tillbringar vi också en dag vardera på två vackra öar i Östersjön, Gotland och Bornholm.
Gotland bjuder nästan på en kontinental känsla och är tillräckligt liten för att vi ska hinna uppleva massor på bara en dag: raukar, långa stränder, blommande vägrenar och medeltida gränder i Visby.
Bornholm med sitt alldeles speciella ljus, sägs vara Danmark i ett nötskal och är trots sin litenhet en utmärkt kombination av kultur, natur och historia.

Vill du uppleva ännu mer följer du med på någon av våra populära utflykter som erbjuds på alla resmålen.

Kronan på verket är alla upplevelser under själva kryssningen med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, massor av aktiviteter och spabehandlingar. Toppat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längst ned på sidan.

Viktig information om din kryssning

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00
TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Bornholm: Fartyget lägger till 1,8 km km från Store Torv (Stortorget) mitt i Rönne. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar som går mellan fartyget och Stora Torget. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du promenera (tar cirka 25 minuter) eller eventuellt ta taxi (finns så klart inte obegränsat), pris ca 100 DKK från centrum.

Lübeck: Fartyget lägger till mitt på strandpromenaden i Travemünde, drygt två mil från Lübeck. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Lübeck, men förbered dig på att det kan bli köer när alla vill ta sig dit/hem samtidigt. Vill du slippa köa kan du dig tillbaka till fartyget på andra sätt: Tåg går varje timme, det tar ca 25 min och kostar 3,20 Euro/väg. Taxi tar ca 30 min och kostar ca 40 Euro.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi, vilket kostar ca 150:- från centrum.Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

1987 antogs Lübecks gamla stad som världskulturarv av Unesco. Det var dessutom första gången i Nordeuropa som en hel stadsdel upptogs på Unescos världsarvslista.

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.