Lübeck & Hamburg

med strandhugg på Bornholm och Gotland

Trivsamma gränder, marsipan och spännande historia i Lübeck. Eller storstadspuls i hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig.

Upplev historiens vingslag i trivsamma Hansastaden Lübeck. Föredrar du storstadspuls, följ med till vackra hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig.

Eko från historien känns i Lübeck, drottningen av Hansan, med sin gamla stadsdel som är helt omgiven av vatten. Gamla stan är både världsarvsklassad och mysig med restauranger, caféer och butiker och mer än 80 små, gömda gränder. Det var också här marsinpanens började sitt segertåg över världen och ett besök hos marsipanmästaren Niederegger är ett måste för alla godisälskare.

Lübeck och mysiga badorten Travemünde hör ihop och det är också här Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden.

Dessutom anordnas både guidade utflykter och busstransport till Hamburg, cirka 1 timme och 15 minuter med buss från Lübeck.

Under kryssningen besöker tillbringar vi också en dag vardera på två vackra öar i Östersjön, Gotland och Bornholm.
Gotland bjuder nästan på en kontinental känsla och är tillräckligt liten för att vi ska hinna uppleva massor på bara en dag: raukar, långa stränder, blommande vägrenar och medeltida gränder i Visby.
Bornholm med sitt alldeles speciella ljus, sägs vara Danmark i ett nötskal och är trots sin litenhet en utmärkt kombination av kultur, natur och historia.

Vill du uppleva ännu mer följer du med på någon av våra populära utflykter som erbjuds på alla resmålen.

Kronan på verket är alla upplevelser under själva kryssningen med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, massor av aktiviteter och spabehandlingar. Toppat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längst ned på sidan.

4 dygn

Utflykter Lübeck

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Pretzel Birka

Bryggeri och stadsvandring i Lübeck

Promenad genom gamla staden i Lübeck med praktfulla Mariakyrkan och Holstentor. Besök i stadens äldsta bryggeri där vi tar del av deras traditionella sätt att tillverka öl och äter lunch.
695:-/person inkl lunch. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Lubeck Runt Hamn Birka

Lübeck runt

Upptäck Hansans drottning både från land- och sjösidan. Vi ser Lübecks främsta landmärken under en stadspromenad genom den världsarvsklassade gamla stan, helt omgiven av vatten, och under en avkopplande båttur.
625:-/person. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Stadsvandring Lunch Birka

Lunch och stadsvandring i Lübeck

Upptäck Hansastaden Lübeck med kända sevärdheter som Holstentor, Mariakyrkan och rådhuset. Lunch äts på stadens mest kända restaurang, Skepparsällskapets hus, tidigare mötesplats för sjömän, redare och köpmän.
695:-/person inkl lunch. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Schweiz2 Birka

Natur och kultur i Lilla Schweiz

Dagen bjuder på vackra naturupplevelser med sjöar och böljande kullar. I Lilla Schweiz tar vi en båttur på slingrande vattenvägar och i charmiga Eutin ser vi sagoslottet, omgivet av vackra parker, trona på en ö i Eutinsjön.
525:-/person. 4,5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Lubeck Hamburg Utflykt Birka

Hamburg med båt och buss

Hamn, cityliv, parker och sjöar! Upptäck Hamburg och några av stadens mest kända vyer med buss och båt som tar oss mellan de stora fartygen i hamnen – själva pulsådern i Hamburg – och visar stadens häftiga silhuett.
725:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide i Hamburg.

Kryssningar Langkryssning Hamburg Speicherstadt Birka

Ny! Stadsvandring i Hamburg med ölprovning

Hamburg är kontrasternas stad. Under vår vandring ser vi historiska Speicherstadt, moderna HafenCity och konserthallen Elbphilharmonie, stadens stolthet. Vi avslutar med provning av lokala ölen Störtebeker.

830:-/person inkl ölprovning. 6 tim. Engelsktalande guide.

Utflykter Bornholm

Kryssningar Langkryssning Utflykt Bornholm Cykel Birka

Bornholm på cykel

Upplev Bornholm under en cykeltur med härliga naturupplevelser och sevärdheter längs vägen. Vi besöker Nylars välbevarade rundkyrka och tar en ”røged bornholmer” på det familjeägda rökeriet i Arnager.
790:-/person inkl lättare lunch, cykel och hjälm. 5 tim.

Langkryssning Utflykt Bornholm Vandring Birka 900

Vandring längs kusten

Upptäck Bornholms både dramatiska natur och historia under en dag med vandring. Vi har valt ut de häftigaste sträckorna för dagens vandring och åker buss emellan. Följ med på en upplevelse för alla sinnen!
875:-/person inkl lättare lunch. 5 tim.

Langkryssning Utflykt Bornholm Glass Ol Birka

Glas, godsaker och ölprovning

En dag fylld med goda upplevelser! Vi besöker en av Danmarks mest kända glashyttor. I vackra Svaneke kan du köpa lokalt producerade godsaker och upplevelserna toppas med ölprovning på Svaneke Bryghus.
675:-/person inkl ölprovning. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Bornholm Vinbonde Man Birka

Vinbondens vedermödor

Druvor på solskensön! Vi besöker Bornholms första vingård startade 2000 och har sedan dess utökat med både brännvins- och whiskytillverkning. Gårdsägaren själv visar oss runt på gården och guidar oss genom vinprovningen.
595:-/person inkl vinprovning. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Nordturen Bornholm Birka

Nordturen: Dramatisk kust och ruiner

Bornholms norra del präglas av berg och dramatiska klippkuster. På en brant klippa ligger Hammershus, norra Europas största borgruin med en spännande historia. I vackra Gudhjem testar vi specialiteten ”röged bornholmer”.
575:-/person inkl enklare lunch. 5 tim.

Kryssningar Langkryssning Bornholm Sydturen Birka

Sydtur – soligast på solskensön

Korsvirkeshus, klippor, slättland och havet, som alltid är närvarande. Dagens tur i lilleputtriket går till Svaneke lär vara soligast på ”Solskensön” och öns östligaste punkt, Dueodde, med kritvit finkornig sand.
575:-/person inkl enklare lunch. 5 tim.

Utflykter Gotland

Kryssningar Langkryssning Visby Rauk Hav2 Birka

Fårö – den magiska ön i norr

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav.
675:-/person inkl lunch. 6 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Gotlands Bryggeri och vandring i Visby

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter.
595:-/person inkl ölprovning. 2,5 tim. (Ej bokningsbar avresa 1/7 Rügen)

Kryssningar Langkryssningar Visby Rosor Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
295:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Vange Birka

Ny! De 92 medeltida kyrkornas ö och fika

I stort sett var du än befinner dig på Gotland så ser du kyrkspiror torna över trädtopparna. Idag besöker vi några av dessa medeltida kulturarv med sina skatter. Dessutom fikar vi på vackra 1700-talsgården Stelor.

495:-/person inkl fika. 4 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Museiejarnvag Birka

Ny! Gotlands museijärnväg och stadsvandring

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet dragna av ett 90 år gammalt ånglok. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.

595:-/person. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Krysmyntagarden Birka

Ny! Lummelundagrottan och Krusmyntagården

Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på naturupplevelser med de unika droppstensgrottan i Lummelunda, vackra vyer längs kusten och besök med lättare lunch på Krusmyntagården.

645:-/person inkl lättare lunch. 3,5 tim.

Program dag för dag

Dag 1

Din upptäcktsresa börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail träffar du några av alla som kommer att ta hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning och dans.


Dag 2 – Bornholm

Vad sägs om att börja morgonen med jympa på akterdäck! Du har gott om tid för både frukost och en promenad ute på däck innan vi vid lunchtid når resans första resmål, Rönne på Bornholm. Se dig om på ön med flest soltimmar i Danmark, på egen hand eller på någon av våra utflykter! Gillar du aktiviteter kan du cykla eller vandra. På kvällen sätter vi oss till dukat bord medan vi seglar ut från Bornholm på väg till nästa etapp på vår upptäcktsresa.


Dag 3 – Lübeck

Guten morgen Lübeck! Eller snarare, Lübecks badort Travemünde, där vi lägger till mitt i den lilla badorten med hamnpromenaden på ena sidan och fyrmastaren Passat på den andra. Vill du uppleva ännu mer, följ med på någon av våra guidade utflykter eller ta en busstur till Hamburg. På kvällen väntar en härlig 3-rättersmiddag.


Dag 4 – Gotland

Ny dag och ett nytt resmål! Strax innan lunch lägger vi till i vackra världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om stadens historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gången.


Dag 5

Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, känn havsluften från promenaddäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.


Menyer

Information

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Bornholm (dag 2) 12.30 18.00
Lübeck (dag 3) 08.00 17.00
Gotland (dag 4) 11.30 18.00
Stockholm (dag 5) 14.00

Viktig information om din kryssning

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00
TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Bornholm: Fartyget lägger till 1,8 km km från Store Torv (Stortorget) mitt i Rönne. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar som går mellan fartyget och Stora Torget. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du promenera (tar cirka 25 minuter) eller eventuellt ta taxi (finns så klart inte obegränsat), pris ca 100 DKK från centrum.

Lübeck: Fartyget lägger till mitt på strandpromenaden i Travemünde, drygt två mil från Lübeck. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Lübeck, men förbered dig på att det kan bli köer när alla vill ta sig dit/hem samtidigt. Vill du slippa köa kan du dig tillbaka till fartyget på andra sätt: Tåg går varje timme, det tar ca 25 min och kostar 3,20 Euro/väg. Taxi tar ca 30 min och kostar ca 40 Euro.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi, vilket kostar ca 150:- från centrum.Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

1987 antogs Lübecks gamla stad som världskulturarv av Unesco. Det var dessutom första gången i Nordeuropa som en hel stadsdel upptogs på Unescos världsarvslista.

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.