Lübeck & Hamburg

med strandhugg på Bornholm och Gotland

Trivsamma gränder, marsipan och spännande historia i Lübeck. Eller storstadspuls i hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig.

Upplev historiens vingslag i trivsamma Hansastaden Lübeck. Föredrar du storstadspuls, följ med till vackra hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig.

Eko från historien känns i Lübeck, drottningen av Hansan, med sin gamla stadsdel som är helt omgiven av vatten. Gamla stan är både världsarvsklassad och mysig med restauranger, caféer och butiker och mer än 80 små, gömda gränder. Det var också här marsinpanens började sitt segertåg över världen och ett besök hos marsipanmästaren Niederegger är ett måste för alla godisälskare.

Lübeck och mysiga badorten Travemünde hör ihop och det är också här Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden.

Under kryssningen tillbringar vi också en dag vardera på två vackra öar i Östersjön, Gotland och Bornholm.
Gotland bjuder nästan på en kontinental känsla och är tillräckligt liten för att vi ska hinna uppleva massor på bara en dag: raukar, långa stränder, blommande vägrenar och medeltida gränder i Visby.
Bornholm med sitt alldeles speciella ljus, sägs vara Danmark i ett nötskal och är trots sin litenhet en utmärkt kombination av kultur, natur och historia.

Vill du uppleva ännu mer följer du med på någon av våra populära utflykter som erbjuds på alla resmålen.

Kronan på verket är alla upplevelser under själva kryssningen med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, massor av aktiviteter och spabehandlingar. Toppat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längst ned på sidan.

Från 4 350:-/person inkl halvpension
4 dygn, avresa 10/8

I prisexemplet ingår:

  • Del i tvåbäddshytt Cabin Ekonomi
  • Fyra 3-rättersmiddagar exkl dryck
  • Tre frukostbufféer
  • En brunch
  • Underhållning och aktiviteter ombord

Utflykter Bornholm

Kryssningar Langkryssning Nordturen Bornholm Birka

Nordturen: Dramatisk kust och ruiner

Bornholms norra del präglas av berg och dramatiska klippkuster. På en brant klippa ligger Hammershus, norra Europas största borgruin med en spännande historia. I vackra Gudhjem testar vi specialiteten ”röged bornholmer”.
625:-/person inkl enklare lunch. 5 tim.

Kryssningar Langkryssning Bornholm Utflykt Sydturen Sandstrand Birka

Sydtur – soligast på solskensön

Korsvirkeshus, klippor, slättland och havet som alltid är närvarande. Dagens tur i lilleputtriket går till Svaneke som lär vara soligast på hela ”Solskensön” och öns östligaste punkt, Dueodde, med kritvit finkornig sand.

625:-/person inkl lättare lunch. 5 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Vinbonde Puff Birka

Vinbondens vedermödor

Druvor på solskensön! Vi besöker Bornholms första vingård startade 2000 och har sedan dess utökat med både brännvins- och whiskytillverkning. Gårdsägaren själv visar oss runt på gården och guidar oss genom vinprovningen.
625:-/person inkl vinprovning. Ca 3 tim.

Langkryssning Utflykt Bornholm Glass Ol Birka

Glas, godis och god öl

En dag fylld med goda upplevelser! Vi besöker en av Danmarks mest kända glashyttor. I vackra Svaneke kan du köpa lokalt producerade godsaker och upplevelserna toppas med ölprovning på Svaneke Bryghus.
695:-/person inkl ölprovning. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Bornholm Ronne Kyrka Utflykt Birka

Ny! Stadsvandring Rönne

Se medeltidsstaden Rönne som har anor från 1300-talet till fots. Vi vandrar längs med slingrande kullerstensgator och färggranna stockrosor tillsammans med en guide som delar med sig av anekdoter och stadens historia.
325:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Bornholm Utflykt Yachttur Hav Birka

Ny! Yachttur längs kusten

Upplev Bornholms fascinerande steniga havsstränder bekvämt tillbakalutad på en lyxig flybridge yacht. Vi kryssar norrut längs med Bornholms kust fylld med pittoreska hus och rökerier, naturområden som förför och Hammershus, nordeuropas största slottsruin.
2 250:-/person. Ca 3 tim.

Utflykter Lübeck & Hamburg

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Stadsvandring Lunch Birka

Lunch och stadsvandring i Lübeck

Upptäck Hansastaden Lübeck med kända sevärdheter som Holstentor, Mariakyrkan och rådhuset. Lunch äts på stadens mest kända restaurang, Skepparsällskapets hus, tidigare mötesplats för sjömän, redare och köpmän.
725:-/person inkl lunch. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Prezel Puff Birka

Bryggeri och stadsvandring i Lübeck

Promenad genom gamla staden i Lübeck med praktfulla Mariakyrkan och Holstentor. Besök i stadens äldsta bryggeri där vi tar del av deras traditionella sätt att tillverka öl och äter lunch.
695:-/person inkl lunch. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Stad Vatten Puff Birka

Lübeck runt

Upptäck Hansans drottning både från land- och sjösidan. Vi ser Lübecks främsta landmärken under en stadspromenad genom den världsarvsklassade gamla stan, helt omgiven av vatten, och under en avkopplande båttur.
630:-/person. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Hamburg Bat Vatten Birka

Hamburg med båt och buss

Hamn, cityliv, parker och sjöar! Upptäck Hamburg och några av stadens mest kända vyer med buss och båt som tar oss mellan de stora fartygen i hamnen – själva pulsådern i Hamburg – och visar stadens häftiga silhuett.
725:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Hamburg Tegel Puff Birka

Stadsvandring i Hamburg med ölprovning

Hamburg är kontrasternas stad. Under vår vandring ser vi historiska Speicherstadt, moderna HafenCity och konserthallen Elbphilharmonie, stadens stolthet. Vi avslutar med provning av lokala ölen Störtebeker.

845:-/person inkl ölprovning. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Miniatyr Hamn Birka

Ny! Tysklands största minsta sevärdhet

Vår dag går från storslaget till smått, följ med till Tysklands största minsta sevärdhet! Dagen börjar med att lära känna den gamla Hansastaden Hamburg och dess eleganta gator, gamla hamn och historiska hus. Efter ett par fotostopp och anekdoter fortsätter vi till utflyktens stora höjdpunkt Miniatur Wunderland – världens största modelljärnväg.

860:-/person. ca 6,5 tim. Engelsktalande guide.


Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Blankenese Vy Birka

Ny! Hamburgs gömda platser

Under vatten och över kullar, det är dags att hitta några av Hamburgs mest gömda platser. Djupt under floden Elbe hittar vi en teknisk sensation från början av 1900-talet, Europas första flodtunnel utanför England. På andra sidan fortsätter vi med färja till det fashionabla Blankenese för en rundvandring bland dess aristokratvillor och vita sandstrand.

940:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Hamburg Vatten Puff Birka

Ny! Hamburg från vattnet

Under och över vatten genom Hamburg. Vi ger oss ut på en tur under och längs med floden Elbe för att fortsätta på land genom Hamburg, Tysklands näst största stad och en betydande Hansahamn. En utflykt full med anekdoter och historia, perfekt för dig som vill lära känna alla delar av Hamburg!
875:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Choklad Puff Birka

Ny! Kaffe- & chokladnörderi i Hamburg

Den gamla Hansastaden Hamburg har länge varit handelsporten till norra Europa. Hit kom kryddor, kaffe, choklad och alla sorters varor och nu är det vår tur att testa på utbudet! Första stoppet är för kaffeälskaren på ett litet rosteri, andra stoppet är på chokladmuseet Chocoversum där vi testar göra egen choklad.

875:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Passat Bat Puff Birka

Ny! Stadsvandring med fyrmastaren Passat

Det är dags att upptäcka Travemündes två viktigaste landmärken – en fyr från 1500-talet och den berömda fyrmastaren Passat. Vi börjar dagen med en härlig stadsvandring bland pittoreska och färgglada fiskarhus, fortsätter längs med strandpromenaden till Travemündes gamla fyr för att avsluta ombord fyrmastaren Passat.

365:-/person. 3 tim. Engelsktalande guide.

Utflykter Gotland

Kryssningar Langkryssning Utflykt Gotland Vastra Sten Birka

Ny! Vackra, västra Gotland

Res mot sydost via små vägar och orter, Vall – Mästerby – Sanda. Se skeppssättningen vid Gannarve och spana ut över havet mot Stora och Lilla Karlsö. Fika på Stelor. En utflykt som blandar medeltida kyrkor, storslaget landskap och det bästa av västra Gotland.
475:-/person inkl fika. 4 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Gotland Medeltid Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
325:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Tagrals Puff Birka

Ny! Gotlands museijärnväg och stadsvandring

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.
595:-/person. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Krysmyntagarden Puff Birka

Lummelundagrottan och Krusmyntagården

Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på naturupplevelser med den unika droppstensgrottan i Lummelunda, vackra vyer längs kusten och besök med lättare lunch på Krusmyntagården.

645:-/person inkl lättare lunch. 3,5 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Gotlands Bryggeri och vandring i Visby

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter. En smak och doftupplevelse!
600:-/person inkl ölprovning. 2,5 tim.

Program dag för dag

Dag 1

Din upptäcktsresa börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail träffar du några av alla som kommer att ta hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuder vi på underhållning och dans.


Dag 2 – Bornholm

Vad sägs om att börja morgonen med jympa på akterdäck! Du har gott om tid för både frukost och en promenad ute på däck innan vi vid lunchtid når resans första resmål, Rönne på Bornholm. Se dig om på ön med flest soltimmar i Danmark, på egen hand eller på någon av våra utflykter! Gillar du aktiviteter kan du cykla eller vandra. På kvällen sätter vi oss till dukat bord medan vi seglar ut från Bornholm på väg till nästa etapp på vår upptäcktsresa.


Dag 3 – Lübeck

Guten morgen Lübeck! Eller snarare, Lübecks badort Travemünde, där vi lägger till mitt i den lilla badorten med hamnpromenaden på ena sidan och fyrmastaren Passat på den andra. Vill du uppleva ännu mer, följ med på någon av våra guidade utflykter eller ta en busstur till Hamburg. På kvällen väntar en härlig 3-rättersmiddag.


Dag 4 – Gotland

Ny dag och ett nytt resmål! Strax innan lunch lägger vi till i vackra världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om stadens historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gången.


Dag 5

Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, känn havsluften från promenaddäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.


Menyer

Information

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Bornholm (dag 2) 13.00 19.00
Lübeck (dag 3) 08.00 17.00
Visby (dag 4) 11.30 18.00
Stockholm (dag 5) 14.00

Viktig information om din kryssning

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00
TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Bornholm: Fartyget lägger till 1,8 km från Store Torv (Stortorget) mitt i Rönne. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar som går mellan fartyget och Stora Torget. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du promenera (tar cirka 25 minuter) eller eventuellt ta taxi (finns så klart inte obegränsat).

Lübeck: Fartyget lägger till mitt på strandpromenaden i Travemünde, drygt två mil från Lübeck. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Lübeck, men förbered dig på att det kan bli köer när alla vill ta sig dit/hem samtidigt. Vill du slippa köa kan du dig tillbaka till fartyget på andra sätt: Tåg går varje timme, det tar ca 25 min. Taxi tar ca 30 min.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi.

Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

1987 antogs Lübecks gamla stad som världskulturarv av Unesco. Det var dessutom första gången i Nordeuropa som en hel stadsdel upptogs på Unescos världsarvslista.

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.