Köpenhamn och Gotland

Storstadspuls och hygge i underbara Köpenhamn i en ny kombination vår gotländska favorit. Upplev två av våra populäraste resmål i försommarskrud!

Köpenhamn är den perfekta staden för en minisemester. Så nära, men ändå med en air av stora världen, både traditionellt och trendigt. Upplev Köpenhamns olika ansikten under en dag!

Låt dig charmas av den danska huvudstaden – shoppa på Strøget, ta en tur till Tivoli och vila fötterna på ett café i Nyhavn. Våra utflykter tar dig till stadens mest kända landmärken, från kungliga slott till Carlsberg och goda, danska smaker.

På väg till Köpenhamn börjar vi vår upptäcktsresa med ett sjödygn och total avkoppling. Eller, om du föredrar det, ta ett dopp i poolen, provsmaka vin och ta ett jympapass!

Njut av vårens spirande grönska på Gotland som lockar med sin säregna natur och charmiga medeltida gränder. Strosa omkring i rosorna och ruinernas stad Visby eller se mer av den mångfacetterade ön med klintar, raukar, fiskebyar och långa sandstränder.

Vill du se och uppleva ännu mer av resmålen är du välkommen på någon av våra populära guidade utflykter till fots eller med buss.

Allt toppas med en hel värld av upplevelser ombord. God mat, underhållning, shopping och havsutsikt från absolut första parkett. Låt oss få ta hand om dig i några dagar. Kom till dukat bord, unna dig en spa-behandling och träffa nya vänner.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längst ned på sidan.

4 dygn

Utflykter Köpenhamn

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Christiansborg Inne Birka

Ny! Makt, vyer och danska smaker

Upptäck Köpenhamn från ovan och med smaklökarna! Få en provsmakning av det danska köket på toppen av maktens korridorer, det danska parlamentet, och se några av stadens mest kända sevärdheter.

955:-/person inkl lättare lunch. 3 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Kanalbat Sjo Birka

Köpenhamn till fots och med kanalbåt

Upptäck underbara Köpenhamn och se stadens gamla och nya skatter under en promenad och med kanalbåt: Den lilla sjöjungfrun, Gefion-fontänen, kungliga slottet, den svarta Diamanten och mycket mer.
295:-/person. 3 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Amalienborg Vakt Birka

Upptäck Köpenhamn med buss och kanalbåt

Buss och kanalbåt tar oss med på en resa till några av stadens mest kända landmärken och vackraste vyer. Allt från Den lilla sjöjungfrun, Gefion-fontänen och Amalienborg Slott till toppmoderna Kungliga Operan.
425:-/person. 3 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Tivoli Park Birka

NY! Tivoli och smørrebrød

Tivoli är ett måste för både gamla och unga besökare i Köpenhamn, en nationalskatt och landets populäraste attraktion. Upptäck världens näst äldsta nöjespark och smaka danskt smørrebrød i Tivoli Food Hall.
925:-/person inkl smörrebrödskanapéer, entré Tivoli. 3 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Kopenhamn Louisiana Skulptur Birka

Ny! Louisiana konstmuseum på egen hand

Se konstutställningar i världsklass på berömda konstmuseet Louisiana Museum of Modern Art. Vi tar dig hit direkt till och från fartyget. Du njuter i din egen takt av konst, arkitektur, park och utsikt över sundet.
625:-/person inklusive inträde Louisiana. 5 tim. Ingen guidning.

Utflykter Gotland

Kryssningar Langkryssning Visby Rauk Hav2 Birka

Fårö – den magiska ön i norr

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav.
675:-/person inkl lunch. 6 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Gotlands Bryggeri och vandring i Visby

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter.
595:-/person inkl ölprovning. 2,5 tim. (Ej bokningsbar avresa 1/7 Rügen)

Kryssningar Langkryssningar Visby Rosor Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
295:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Vange Birka

Ny! De 92 medeltida kyrkornas ö och fika

I stort sett var du än befinner dig på Gotland så ser du kyrkspiror torna över trädtopparna. Idag besöker vi några av dessa medeltida kulturarv med sina skatter. Dessutom fikar vi på vackra 1700-talsgården Stelor.

495:-/person inkl fika. 4 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Museiejarnvag Birka

Ny! Gotlands museijärnväg och stadsvandring

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet dragna av ett 90 år gammalt ånglok. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.

595:-/person. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Krysmyntagarden Birka

Ny! Lummelundagrottan och Krusmyntagården

Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på naturupplevelser med de unika droppstensgrottan i Lummelunda, vackra vyer längs kusten och besök med lättare lunch på Krusmyntagården.

645:-/person inkl lättare lunch. 3,5 tim.

PROGRAM DAG FÖR DAG

Dag 1

Din upptäcktsresa börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar vår befälhavare några av alla de som kommer att ta hand om dig under resan. En trerätters välkomstmiddag står uppdukad och lite senare bjuder vi på underhållning och dans.


Dag 2 – Till havs

Vi börjar resan med ett sjödygn! Njut av frukosten, kanske börja dagen med jympa på akterdäck till hejdundrande utsikt. Dagen bjuder på aktiviteter för de flesta smaker, allt från dryckesprovningar till rundvandringar bakom kulisserna. Koppla av och läs en god bok, ta en promenad eller joggingtur högst upp på fartyget eller slå dig ned i en solstol – det är bara att välja! Idag hinner du prata med nyfunna vänner och ta en spa-behandling. Lite senare står middag och kvällens nöjen på programmet.


Dag 3 – Köpenhamn

Upptäck världsstaden Köpenhamn, så nära men ändå med en air av stora världen. Shoppa på Strøget, ta en tur till Tivoli och vila fötterna på ett café i Nyhavn. Se Den lille Havfrue, som trots sina 125 cm är Danmarks största nationalsymbol. Eller se stadens mest kända landmärken med oss.


Dag 4 – Gotland

Strax innan lunch lägger vi till i världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gång.


Dag 5

Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, jogga eller promenera på däck 11 eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.


Menyer

Information

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Sjödygn (dag 2)
Köpenhamn (dag 3) 09.00 17.00
Visby (dag 4) 11.00 17.30
Stockholm (dag 5) 14.00

VIKTIG INFORMATION OM DIN KRYSSNING

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Köpenhamn: Fartyget lägger till vid Nordre Toldbod, cirka 30 minuters promenad från Strøget vid Kongens Nytorv. Vill du ta taxi till/från fartyget så kostra det cirka 100 DKK till/från Kongens Nytorv. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Tivoli. Tänk på att det kan bli köer om många vill ta sig dit/hem samtidigt.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi, vilket kostar ca 150:- från centrum.Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.