Klaipeda och Visby

Två pärlor vid havet

Klaipeda är hav, stränder, kullerstenar, kaféer och restauranger. Och alldeles unik natur med sanddyner höga som femvåningshus. Denna prisvärda litauiska pärla är en väl bevarad hemlighet och förra sommarens stora succényhet! Under kryssningen gör vi också strandhugg på vår favoritö Gotland.

En av Klaipedas alla små bronsstatyer välkomnar oss på kajen där vi lägger till, bara ett stenkast från Klaipedas gamla stad. Här kan du strosa på kullerstensgatorna (höga klackar göre sig icke besvär), handla bärnsten på torget och slå dig ned på en av restaurangerna längs kanalen, titta på folklivet och båtarna. Klaipeda lär ha fler restauranger per capita än någon annan litauisk stad!

Upptäck Klaipedas omgivningar och historia på någon av våra utflykter. Vad sägs om världsarvet Kuriska näset med fiskebyar och några av de högsta sanddynerna i Europa, bärnsten och strandpir i Litauens populäraste badort eller lokal ost och öl.

Vi besöker också vår favorit, Gotland – här finns alltid något nytt att upptäcka! Världsarvet Visby ser du bäst till fots, ät lunch på en av alla serveringar och testa en ny glassmak på Europas största glassbar.

Mellan strandhuggen bjuder vi på mängder av upplevelser ombord med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, aktiviteter och spabehandlingar. Allt ackompanjerat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längre ned på sidan.

Från 3 495:-/person inkl halvpension
3 dygn, avresa 5/7

I prisexemplet ingår:

  • Del i 2-bäddshytt, Cabin Ekonomi
  • Tre 3-rättersmiddagar exkl dryck
  • Två frukostbufféer
  • En brunch
  • Underhållning och aktiviteter ombord
play/pause
mute/unmute
fullscreen

Klaipeda. Film lånad av klaipedainfo.lt

Utflykter Klaipeda

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Curonian Birka

Litauens underverk - världsarvet Kuriska näset

Böljande Saharalandskap, timglassand, vindpinade tallskogar och vackra små fiskebyar. Världsarvsklassade Kuriska näset bjuder på unika naturupplevelser – välkommen till en av Europas bäst bevarade hemligheter.

695:-/person inkl lunch. 7 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Palace Birka

Palanga – bärnsten, botanisk trädgård och strand

Stadsvandring i Klaipedas gamla stad kombinerad med botanisk trädgård, palats och bärnstensmuseum i Litauens sommarhuvudstad Palanga. Känn in atmosfären och flanera på huvudgatan till piren och den vackra sandstranden.
450:-/person. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Utflykt Haxor Kulle Birka

Ny! Mytomspunna Häxornas kulle & De döda dynerna

Följ med till den mytomspunna platsen Häxornas kulle. Här har legender om jättar, troll, prinsar, ormdrottningar och drakar sitt ursprung. Det är en speciell plats där naturens skönhet möter den mytologiska världen och fantasin flödar ikapp med kreativiteten.
350:-/person. Ca 5,5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Utflykt Vente Hav Birka

Ny! Historiska Memelområdet och kustbyn Vente Cape

Den här utflykten välkomnar dig till det historiska Memelområdet, den litauiska landsbygden och en närmare titt på Klaipeda. Vi reser från Klaipeda längs med Kuriska sjöns kust ner till kustbyn Ventė och dess ornitologcenter som är beläget vid en av de största nord-sydliga vägarna för flyttfåglar.
350:-/person. Ca 5,5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Bryggeri Puff Birka

Bryggeri och stadsvandring

Vi ser Klaipedas mest kända landmärken och vandrar på kullerstensgator genom den mysiga gamla stadsdelen. På Litauens äldsta och mest kända bryggeri Svyturys får vi en guidad tur och smakprov på den lokala ölen.
455:-/person inkl ölprovning. 3,5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Utflykt Teater Staty Birka

Ny! Klaipedas bästa sevärdheter

På den här bussturen får du chans att se Klaipedas allra bästa sevärdheter och njuta av en kortare promenad genom stadens äldre delar.
300:-/person. Ca 2,5 tim. Engelsktalande guide.

Utflykter Gotland

Kryssningar Langkryssning Utflykt Gotland Vastra Sten Birka

Ny! Vackra, västra Gotland

Res mot sydost via små vägar och orter, Vall – Mästerby – Sanda. Se skeppssättningen vid Gannarve och spana ut över havet mot Stora och Lilla Karlsö. Fika på Stelor. En utflykt som blandar medeltida kyrkor, storslaget landskap och det bästa av västra Gotland.
475:-/person inkl fika. 4 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Faro Rauk Puff Birka

Fårö – den magiska ön i norr

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, kanske en och annan kändis samt mästerregissören Bergmans grav.
655:-/person inkl lunch. 6 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Gotland Medeltid Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
325:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Tagrals Puff Birka

Ny! Gotlands museijärnväg och stadsvandring

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.
595:-/person. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Krysmyntagarden Puff Birka

Lummelundagrottan och Krusmyntagården

Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på naturupplevelser med den unika droppstensgrottan i Lummelunda, vackra vyer längs kusten och besök med lättare lunch på Krusmyntagården.

645:-/person inkl lättare lunch. 3,5 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Gotlands Bryggeri och vandring i Visby

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter. En smak och doftupplevelse!
600:-/person inkl ölprovning. 2,5 tim.

Program dag för dag

Dag 1

Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta seglar ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar befälhavaren flera av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Vi bjuder på underhållning med våra proffsiga nöjesvärdar och blir du sugen på en svängom kan du välja på dansband, disco eller partyband.


Dag 2 – Gotland

Efter frukosten lägger vi till i världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gång.


Dag 3 – Klaipeda

Vi vaknar upp i Klaipeda på Litauens kust. Fartyget ligger ett stenkast från centrum och gamla stan med kullerstensgator, torg och kanalen kantad med restauranger och kaféer. Vill du se ännu mer av vårt nya resmål som har massor att erbjuda, följ med på någon av våra guidade utflykter! På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta lämnar Klaipeda för denna gången.


Dag 4

Idag kan du smälta alla intryck, delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen. Många upplevelser rikare.


Menyer

Information

Destination - avresa 5/7

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Visby (dag 2) 10.00 19.00
Klaipeda (dag 3) 10.00 18.00
Stockholm (dag 4) 14.00

VIKTIG INFORMATION OM DIN KRYSSNING

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Klaipeda: Vi lägger till vid Klaipeda Cruise terminal, 800 meter från centrum. Det är enkelt att gå längs kanalen till gamla stan, en promenad på 8-10 minuter.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi.

Unecso Logo Birka

UNESCO VÄRLDSARV

Klaipeda: Kuriska näset är en 100 km lång och smal landtunga av sand som år 2000 togs upp på Unescos världsarvslista.

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.