Klaipeda och Visby

Två pärlor vid havet

Klaipeda är hav, stränder, kullerstenar, kaféer och restauranger. Och alldeles unik natur med sanddyner höga som femvåningshus. Denna prisvärda litauiska pärla är en väl bevarad hemlighet och nästa sommars nyhet! Under kryssningen gör vi också strandhugg på vår favoritö Gotland.

En av Klaipedas alla små bronsstatyer välkomnar oss på kajen där vi lägger till, bara ett stenkast från Klaipedas gamla stad. Här kan du strosa på kullerstensgatorna (höga klackar göre sig icke besvär), handla bärnsten på torget och slå dig ned på en av restaurangerna längs kanalen, titta på folklivet och båtarna. Klaipeda lär ha fler restauranger per capita än någon annan litauisk stad!

Upptäck Klaipedas omgivningar och historia på någon av våra utflykter. Vad sägs om världsarvet Kuriska näset med fiskebyar och några av de högsta sanddynerna i Europa, bärnsten och strandpir i Litauens populäraste badort eller lokal ost och öl.

Vi besöker också vår favorit, Gotland – här finns alltid något nytt att upptäcka! Världsarvet Visby ser du bäst till fots, ät lunch på en av alla serveringar och testa en ny glassmak på Europas största glassbar.

Mellan strandhuggen bjuder vi på mängder av upplevelser ombord med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, aktiviteter och spabehandlingar. Allt ackompanjerat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längre ned på sidan.

3 dygn

play/pause
mute/unmute
fullscreen

Klaipeda. Film lånad av klaipedainfo.lt

Utflykter Klaipeda

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Svyturys Beer Logo Birka

Ny! Bryggeri och stadsvandring

Vi ser Klaipedas mest kända landmärken och vandrar på kullerstensgator genom den mysiga gamla stadsdelen. På Litauens äldsta och mest kända bryggeri Svyturys får vi en guidad tur och smakprov på den lokala ölen.

450:-/person inkl ölprovning. 3,5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Palace Birka

Ny! Palanga – bärnsten, botanisk trädgård och strand

Stadsvandring i Klaipedas gamla stad kombinerad med botanisk trädgård, palats och bärnstensmuseum i Litauens sommarhuvudstad Palanga. Känns atmosfären och flanera på huvudgatan till piren och den vackra sandstranden.

450:-/person. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Saltojo War Birka

Ny! Sovjetisk missilbas – ett arv från kalla kriget

Känn historiens vingslag från det kalla krigets dagar. Vi besöker en före detta Sovjetisk missilbas mitt ute i skogen i Zemaitija nationalpark. Då med kärnvapenmissiler riktade mot mål i Europa – idag ett ”Cold War Museum”.

495:-/person. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Dziugashouse Birka

Ny! Smaka på Klaipeda

Stadsvandring och lokal ost! Vi ser gamla stan till fots under en guidad vandring, testar ost från den lokala och populära tillverkaren Dziugas. Och så upptäcker vi att bärnsten inte enbart används till smycken utan också till te.

295:-/person inkl ostprovning. 3 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Klaipeda Curonian Birka

Ny! Sanddyner och fiskebyar på Kuriska Näset

Böljande Saharalandskap, timglassand, vindpinade tallskogar och vackra små fiskebyar. Världsarvsklassade Kuriska näset bjuder på unika naturupplevelser – välkommen till en av Europas bäst bevarade hemligheter.

695:-/person inkl lunch. 6 tim. Engelsktalande guide.

Utflykter Visby

Kryssningar Langkryssning Visby Rauk Hav2 Birka

Fårö – den magiska ön i norr

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav.
675:-/person inkl lunch. 6 tim.

Langkryssning Bryggeri Visby Ölprovning Birka

Gotlands Bryggeri och vandring i Visby

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter.
595:-/person inkl ölprovning. 2,5 tim. (Ej bokningsbar avresa 1/7 Rügen)

Kryssningar Langkryssningar Visby Rosor Birka

Medeltida Visby - stadsvandring

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge.
295:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Vange Birka

Ny! De 92 medeltida kyrkornas ö och fika

I stort sett var du än befinner dig på Gotland så ser du kyrkspiror torna över trädtopparna. Idag besöker vi några av dessa medeltida kulturarv med sina skatter. Dessutom fikar vi på vackra 1700-talsgården Stelor.

495:-/person inkl fika. 4 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Museiejarnvag Birka

Ny! Gotlands museijärnväg och stadsvandring

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet dragna av ett 90 år gammalt ånglok. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.

595:-/person. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Gotland Krysmyntagarden Birka

Ny! Lummelundagrottan och Krusmyntagården

Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på naturupplevelser med de unika droppstensgrottan i Lummelunda, vackra vyer längs kusten och besök med lättare lunch på Krusmyntagården.

645:-/person inkl lättare lunch. 3,5 tim.

Program dag för dag

Dag 1

Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta seglar ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar befälhavaren flera av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Vi bjuder på underhållning med våra proffsiga nöjesvärdar och blir du sugen på en svängom kan du välja på dansband, disco eller partyband.


Dag 2 – Klaipeda

Vi vaknar upp i Klaipeda på Litauens kust. Fartyget ligger ett stenkast från centrum och gamla stan med kullerstensgator, torg och kanalen kantad med restauranger och kaféer. Vill du se ännu mer av vårt nya resmål som har massor att erbjuda, följ med på någon av våra guidade utflykter! På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta lämnar Klaipeda för denna gången.


Dag 3 – Gotland

Efter frukosten lägger vi till i världsarvstaden Visby. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand. Vill du se mer av Gotland så är du välkommen att följa med på någon av våra guidade utflykter, bland andra till favoriten Fårö. Tillbaka ombord slår vi oss ned för att njuta av en sista middag tillsammans för denna gång.


Dag 4

Idag kan du smälta alla intryck, delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen. Många upplevelser rikare.


Menyer

Information

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Klaipeda (dag 2) 10.00 18.00
Gotland (dag 3) 10.00 18.00
Stockholm (dag 4) 14.00

VIKTIG INFORMATION OM DIN KRYSSNING

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Klaipeda: Vi lägger till vid Klaipeda Cruise terminal, 800 meter från centrum. Det är enkelt att gå längs kanalen till gamla stan, en promenad på 8-10 minuter.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi, vilket kostar ca 150:- från centrum.

Unecso Logo Birka

UNESCO VÄRLDSARV

Klaipeda: Kuriska näset är en 100 km lång och smal landtunga av sand som år 2000 togs upp på Unescos världsarvslista.

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.