Klaipeda och Visby

Två pärlor vid havet

Klaipeda är hav, stränder, kullerstenar, kaféer och restauranger. Och alldeles unik natur med sanddyner höga som femvåningshus. Denna prisvärda litauiska pärla är en väl bevarad hemlighet och förra sommarens stora succényhet! Under kryssningen gör vi också strandhugg på vår favoritö Gotland.

En av Klaipedas alla små bronsstatyer välkomnar oss på kajen där vi lägger till, bara ett stenkast från Klaipedas gamla stad. Här kan du strosa på kullerstensgatorna (höga klackar göre sig icke besvär), handla bärnsten på torget och slå dig ned på en av restaurangerna längs kanalen, titta på folklivet och båtarna. Klaipeda lär ha fler restauranger per capita än någon annan litauisk stad!

Upptäck Klaipedas omgivningar och historia på någon av våra utflykter. Vad sägs om världsarvet Kuriska näset med fiskebyar och några av de högsta sanddynerna i Europa, bärnsten och strandpir i Litauens populäraste badort eller lokal ost och öl.

Vi besöker också vår favorit, Gotland – här finns alltid något nytt att upptäcka! Världsarvet Visby ser du bäst till fots, ät lunch på en av alla serveringar och testa en ny glassmak på Europas största glassbar.

Mellan strandhuggen bjuder vi på mängder av upplevelser ombord med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, aktiviteter och spabehandlingar. Allt ackompanjerat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längre ned på sidan.

play/pause
mute/unmute
fullscreen

Klaipeda. Film lånad av klaipedainfo.lt

VIKTIG INFORMATION OM DIN KRYSSNING

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Klaipeda: Vi lägger till vid Klaipeda Cruise terminal, 800 meter från centrum. Det är enkelt att gå längs kanalen till gamla stan, en promenad på 8-10 minuter.

Gotland: Vi lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från Almedalen. Om du inte vill promenera (tar ca 20-25 min till Almedalen) erbjuder vi gratis skyttelbussar som går till/från Östercentrum, strax utanför murarna. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi, vilket kostar ca 150:- från centrum.

Unecso Logo Birka

UNESCO VÄRLDSARV

Klaipeda: Kuriska näset är en 100 km lång och smal landtunga av sand som år 2000 togs upp på Unescos världsarvslista.

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.