Höga Kusten och Luleå

Sommarnatt i Luleå med midnattsljus

Utforska Höga kustens natur och Luleå vid Bottenvikens kust! Vi övernattar i Luleå för att du ska kunna uppleva midnattsljuset på riktigt.

Upptäck världsarvet Höga Kusten och Luleå under en unik kryssning, där vi som enda rederi i världen går inomskärs längs Höga Kustens vackra skärgård. För att du ska kunna uppleva midnattsljuset på riktigt övernattar vi i Luleå.

Under kryssningen gör vi strandhugg i sjöstaden Härnösand som har röstats fram som Sveriges näst bästa sommarstad av resesajten Reseguidens läsare.

Vi fortsätter norrut till ytterligare en kuststad, nämligen Luleå längst upp i Bottenviken med fyra elitlag i högsta serien, prisbelönta restauranger och bara 16 mil från polcirkeln.

Under kryssningen kan du uppleva den vackra Norrlandskusten och världens högsta kustlinje på ett helt nytt sätt när vi kryssar inomskärs i cirka fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

Om du vill uppleva ännu mer är du välkommen på en av alla spännande utflykter i land, alltid med lokala guider. Är du intresserad av kultur, historia eller lokala godsaker? Det är bara att välja och vraka bland mängder av utflykter!

Alla upplevelser i land toppas av mängder av upplevelser ombord. God mat, dans, musik, underhållning, shopping, aktiviteter för alla smaker, spabehandlingar, midnattsljus och havsutsikt från absolut första parkett.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längst ned på sidan.

Viktig information om din kryssning

  • OBS! Giltigt ID krävs för samtliga passagerare, även barn. Läs mer här under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål, se ovan. Starttid står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET

Härnösand: Fartyget ligger i Djuphamnen, cirka 700 meter från centrum – en kort promenad på cirka 10 minuter. Vi erbjuder också gratis skyttelbussar som går till/från centrum. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med taxi.

Luleå: Fartyget lägger till i Södra Hamnen, i centrum av Luleå.

Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

Att Höga Kusten har en rekordstor landhöjning efter inlandsisen är en av huvudanledningarna till att området utsågs till ett naturvärldsarv av Unesco vid millennieskiftet.

Gammelstads kyrkstad i Luleå är idag världens största och bäst bevarade kyrkstad med mer än 400 kyrkstugor grupperade kring Norrlands största medeltida stenkyrka.

1996 upptog Unesco Gammelstads kyrkstad på listan över världsarv.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.