Berlin och Hamburg

Nyhet! Berlin och Hamburg - med strandhugg på Bornholm

Kosmopolitisk storstadspuls och fängslande historia. Sommarens nyhet tar dig till läckra badorter på tysklands riviera och några av europas mest spännande storstäder, Hamburg och Berlin. I kombination med pittoreska Bornholm är det här en kryssning som har allt.

Vi börjar vår resa med ett avkopplande sjödygn innan det är dags för vårt första strandhugg i Tyskland. Lübeck och mysiga badorten Travemünde hör ihop och det är också här Birkas fartyg lägger till, mitt på strandpromenaden. Härifrån kan du följa med på någon av våra guidade utflykter bland annat till Hansastaden Hamburg som ligger cirka 1 timme och 15 minuter med buss från Lübeck.

Vi förflyttar oss längs med tyskands riviera och lägger dag tre till i den läckra badorten Warnemünde. Upptäck staden på egen hand eller följ med oss på någon av våra spännande utflykter bland sagoslott och historia.

Årets stora nyhet är heldagsturen till världsstaden Berlin som ligger cirka 2 timmar med buss från Warnemünde. Ge dig ut på egen upptäcktsfärd eller följ med någon av våra guider som tar dig runt bland stadens måsten. Den en gång delade staden Berlin bjuder på en ordentlig portion framtidstro, spännande historia och nya upptäckter bakom varje gathörn. Blanda Brandenburger Tor, Alexanderplatz och Checkpoint Charlie med att spana på folkvimlet från några av Berlins alla barer, caféer och restauranger.

Innan vi är åter i Stockholm hinner vi även med ett stopp på den pittoreska ön Bornholm. Här blandas stockrosor med små fiskebyar och dansk charm.

Kronan på verket är alla upplevelser under själva kryssningen med god mat, dans, musik, underhållning, shopping, massor av aktiviteter och spabehandlingar. Toppat av ljusa sommarkvällar och havsutsikt.

Dagsprogram och mer fakta hittar du längre ner.

Från 5 300:-/person inkl halvpension
5 dygn, avresa 28/6

  • Del i tvåbäddshytt Cabin Ekonomi
  • Fem 3-rättersmiddagar exkl dryck
  • Fyra frukostbufféer
  • En lunchbuffé
  • En brunch
  • Underhållning och aktiviteter ombord

Utflykter Lübeck & Hamburg

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Stadsvandring Lunch Birka

Lunch och stadsvandring i Lübeck

Upptäck Hansastaden Lübeck med kända sevärdheter som Holstentor, Mariakyrkan och rådhuset. Lunch äts på stadens mest kända restaurang, Skepparsällskapets hus, tidigare mötesplats för sjömän, redare och köpmän.
725:-/person inkl lunch. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Prezel Puff Birka

Bryggeri och stadsvandring i Lübeck

Promenad genom gamla staden i Lübeck med praktfulla Mariakyrkan och Holstentor. Besök i stadens äldsta bryggeri där vi tar del av deras traditionella sätt att tillverka öl och äter lunch.
695:-/person inkl lunch. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Stad Vatten Puff Birka

Lübeck runt

Upptäck Hansans drottning både från land- och sjösidan. Vi ser Lübecks främsta landmärken under en stadspromenad genom den världsarvsklassade gamla stan, helt omgiven av vatten, och under en avkopplande båttur.
630:-/person. 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Hamburg Bat Vatten Birka

Hamburg med båt och buss

Hamn, cityliv, parker och sjöar! Upptäck Hamburg och några av stadens mest kända vyer med buss och båt som tar oss mellan de stora fartygen i hamnen – själva pulsådern i Hamburg – och visar stadens häftiga silhuett.
725:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Hamburg Tegel Puff Birka

Stadsvandring i Hamburg med ölprovning

Hamburg är kontrasternas stad. Under vår vandring ser vi historiska Speicherstadt, moderna HafenCity och konserthallen Elbphilharmonie, stadens stolthet. Vi avslutar med provning av lokala ölen Störtebeker.

845:-/person inkl ölprovning. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Miniatyr Hamn Birka

Ny! Tysklands största minsta sevärdhet

Vår dag går från storslaget till smått, följ med till Tysklands största minsta sevärdhet! Dagen börjar med att lära känna den gamla Hansastaden Hamburg och dess eleganta gator, gamla hamn och historiska hus. Efter ett par fotostopp och anekdoter fortsätter vi till utflyktens stora höjdpunkt Miniatur Wunderland – världens största modelljärnväg.

860:-/person. ca 6,5 tim. Engelsktalande guide.


Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Blankenese Vy Birka

Ny! Hamburgs gömda platser

Under vatten och över kullar, det är dags att hitta några av Hamburgs mest gömda platser. Djupt under floden Elbe hittar vi en teknisk sensation från början av 1900-talet, Europas första flodtunnel utanför England. På andra sidan fortsätter vi med färja till det fashionabla Blankenese för en rundvandring bland dess aristokratvillor och vita sandstrand.

940:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Hamburg Vatten Puff Birka

Ny! Hamburg från vattnet

Under och över vatten genom Hamburg. Vi ger oss ut på en tur under och längs med floden Elbe för att fortsätta på land genom Hamburg, Tysklands näst största stad och en betydande Hansahamn. En utflykt full med anekdoter och historia, perfekt för dig som vill lära känna alla delar av Hamburg!
875:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Choklad Puff Birka

Ny! Kaffe- & chokladnörderi i Hamburg

Den gamla Hansastaden Hamburg har länge varit handelsporten till norra Europa. Hit kom kryddor, kaffe, choklad och alla sorters varor och nu är det vår tur att testa på utbudet! Första stoppet är för kaffeälskaren på ett litet rosteri, andra stoppet är på chokladmuseet Chocoversum där vi testar göra egen choklad.

875:-/person. 6 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Lubeck Passat Bat Puff Birka

Ny! Stadsvandring med fyrmastaren Passat

Det är dags att upptäcka Travemündes två viktigaste landmärken – en fyr från 1500-talet och den berömda fyrmastaren Passat. Vi börjar dagen med en härlig stadsvandring bland pittoreska och färgglada fiskarhus, fortsätter längs med strandpromenaden till Travemündes gamla fyr för att avsluta ombord fyrmastaren Passat.

365:-/person. 3 tim. Engelsktalande guide.

Utflykter Warnemünde & Berlin

Kryssningar Langkryssning Berlin Egen Hand Brandenburger Birka

Berlin på egen hand

Upptäck en av Europas mest kosmopolitiska huvudstäder på egen hand. Det alltid föränderliga Berlin bjuder på oväntade upplevelser till höger och vänster, i gränder och på torg. Bussen hämtar och lämnar dig mitt i centrum, nära Brandenburger Tor.
925:-/person. Ca 11 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Basta Berlin Puff Birka

Det bästa med Berlin

Den här utflykten tar med dig på allt du behöver se i Berlin! Från Preussiska palats, välkända varuhus och pampiga monument till Tysklands mörkaste historia. Vår kunniga lokala guide är med under hela tiden i Berlin och bjuder även på en och annan anekdot som höjer upplevelsen.

1 325:-/person. Ca 11 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Rostock Husfasad Farg Birka

Smaka på Hansastaden Rostock

Båttur, Rostocks pittoreska torg och karaktäristisk arkitektur, kyrkor och en rundtur på ett bryggeri. Den här stadsvandringen börjar med en båttur och avslutas på klassiskt tyskt vis med öl, korv och sauerkraut.

995:-/person inkl lättare måltid. Ca 5 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Sagostaden Schwerin Boka Birka

Sagostaden Schwerin från land och sjö

Sagostaden Schwerin bjuder på talande arkitektur, en imponerande domkyrka och ett majestätiskt slott. För att göra Schwerin rättvis tar vi in staden både från land och de kringliggande sjöarna. Det här är en utflykt lika full med historia som idylliska omgivningar.

1 125:-/person inkl fika. Ca 8 tim. Engelsktalande guide.

Kryssningar Langkryssning Stadsvandring Wismar Hansahusen Birka

Stadsvandring bland Wismars Hansaskatter

Besök den Gamle Svensken i Wismar, vandra omkring bland de karakteristiska Hansahusen och upplev ett UNESCO världskulturarv på nära håll. Wismar var en av de viktigaste Hansastäderna och heter än idag formellt Hansestadt Wismar, här spenderar vi dagen bland de pittoreska husen.
745:-/person. Ca 5,5 tim. Engelsktalande guide.

Utflykter Bornholm

Kryssningar Langkryssning Nordturen Bornholm Birka

Nordturen: Dramatisk kust och ruiner

Bornholms norra del präglas av berg och dramatiska klippkuster. På en brant klippa ligger Hammershus, norra Europas största borgruin med en spännande historia. I vackra Gudhjem testar vi specialiteten ”röged bornholmer”.
625:-/person inkl enklare lunch. 5 tim.

Kryssningar Langkryssning Bornholm Utflykt Sydturen Sandstrand Birka

Sydtur – soligast på solskensön

Korsvirkeshus, klippor, slättland och havet som alltid är närvarande. Dagens tur i lilleputtriket går till Svaneke som lär vara soligast på hela ”Solskensön” och öns östligaste punkt, Dueodde, med kritvit finkornig sand.

625:-/person inkl lättare lunch. 5 tim.

Kryssningar Langkryssning Utflykt Vinbonde Puff Birka

Vinbondens vedermödor

Druvor på solskensön! Vi besöker Bornholms första vingård startade 2000 och har sedan dess utökat med både brännvins- och whiskytillverkning. Gårdsägaren själv visar oss runt på gården och guidar oss genom vinprovningen.
625:-/person inkl vinprovning. Ca 3 tim.

Langkryssning Utflykt Bornholm Glass Ol Birka

Glas, godis och god öl

En dag fylld med goda upplevelser! Vi besöker en av Danmarks mest kända glashyttor. I vackra Svaneke kan du köpa lokalt producerade godsaker och upplevelserna toppas med ölprovning på Svaneke Bryghus.
695:-/person inkl ölprovning. 3,5 tim.

Kryssningar Langkryssning Bornholm Ronne Kyrka Utflykt Birka

Ny! Stadsvandring Rönne

Se medeltidsstaden Rönne som har anor från 1300-talet till fots. Vi vandrar längs med slingrande kullerstensgator och färggranna stockrosor tillsammans med en guide som delar med sig av anekdoter och stadens historia.
325:-/person. 3 tim.

Kryssningar Langkryssning Bornholm Utflykt Yachttur Hav Birka

Ny! Yachttur längs kusten

Upplev Bornholms fascinerande steniga havsstränder bekvämt tillbakalutad på en lyxig flybridge yacht. Vi kryssar norrut längs med Bornholms kust fylld med pittoreska hus och rökerier, naturområden som förför och Hammershus, nordeuropas största slottsruin.
2 250:-/person. Ca 3 tim.

Program dag för dag

Dag 1
Din upptäcktsresa börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta glider ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar vår befälhavare några av alla de som kommer att ta hand om dig under resan. En trerätters välkomstmiddag står uppdukad och lite senare bjuder vi på underhållning och dans.


Dag 2 - Till havs
Vi börjar resan med ett sjödygn! Njut av frukosten, kanske börja dagen med jympa på akterdäck till hejdundrande utsikt. Dagen bjuder på aktiviteter för de flesta smaker, allt från dryckesprovningar till rundvandringar bakom kulisserna. Koppla av och läs en god bok, ta en promenad eller joggingtur högst upp på fartyget eller slå dig ned i en solstol – det är bara att välja! Idag hinner du prata med nyfunna vänner och ta en spa-behandling. Lite senare står middag och kvällens nöjen på programmet.


Dag 3 - Lübeck
Guten morgen Lübeck! Eller snarare, Lübecks badort Travemünde, där vi lägger till mitt i den lilla badorten med hamnpromenaden på ena sidan och fyrmastaren Passat på den andra. Vill du uppleva ännu mer, följ med på någon av våra guidade utflykter eller ta en busstur till Hamburg. På kvällen väntar en härlig 3-rättersmiddag.


Dag 4 - Warnemünde

Vi vaknar i badorten Warnemünde med hamnpromenad, restauranger, caféer samt en 150 meter bred och 30 km lång sandstrand. Fartyget lägger till bara 15 minuters promenad från centrum. Följ med på någon av våra utflykter för alla smaker, t.ex årets nyhet Berlin.


Dag 5 - Bornholm

Efter frukost och kanske en promenad ute på däck når vi resans sista resmål, Rönne på Bornholm. Se dig om på ön med flest soltimmar i Danmark, på egen hand eller på någon av våra utflykter! Gillar du aktiviteter kan du cykla eller vandra. På kvällen sätter vi oss till dukat bord medan vi seglar ut från Bornholm på väg hemåt.


Dag 6

Dagen tillbringas till havs. Delta i våra aktiviteter, shoppa till förmånliga sjöpriser, koppla av på soldäck, känn havsluften från promenaddäck eller unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du njuta en stund i vår utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka till Stadsgårdskajen igen, fyllda av nya upplevelser.


Menyer

Information

Destination

Ankomst

Avgång

Stockholm (dag 1) 17.00
Sjödygn (dag 2)
Lübeck m. Hamburg (dag 3) 08.00 19.00
Warnemünde m. Berlin (dag 4) 06.30 20.00
Bornholm (dag 5) 08.00 16.00
Stockholm (dag 6) 14.00

Viktig information om din kryssning

  • OBS! Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, även barn, på denna kryssning. Läs mer under "ID-handling, pass & visum"
  • Vi erbjuder flera guidade utflykter på alla resmål. Starttid för utflykterna står på biljetten du får vid incheckningen
  • De flesta utflykter innehåller promenader. Har du problem med att gå, läs utflyktsbeskrivningarna noggrant för att veta vilken som passar dig. Ring oss gärna för mer detaljerad info: 08-702 72 00


Ta dig från och till fartyget

Lübeck: Fartyget lägger till mitt på strandpromenaden i Travemünde, drygt två mil från Lübeck. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar till/från Lübeck, men förbered dig på att det kan bli köer när alla vill ta sig dit/hem samtidigt. Vill du slippa köa kan du dig tillbaka till fartyget på andra sätt: Tåg går varje timme, det tar ca 25 min. Taxi tar ca 30 min.

Warnemünde: Fartyget lägger till bara 15 minuters promenad från centrum. Ca 20 minuter till stranden via strandpromenaden som även är handikappsanpassad.

Bornholm: Fartyget lägger till 1,8 km från Store Torv (Stortorget) mitt i Rönne. Vi bjuder på kostnadsfria skyttelbussar som går mellan fartyget och Stora Torget. OBS! Köer kan uppstå om alla vill åka samtidigt. För att slippa köa kan du promenera (tar cirka 25 minuter) eller eventuellt ta taxi (finns så klart inte obegränsat).


Unecso Logo Birka

Unesco världsarv

1987 antogs Lübecks gamla stad som världskulturarv av Unesco. Det var dessutom första gången i Nordeuropa som en hel stadsdel upptogs på Unescos världsarvslista.

Hansestaden Visby antogs genom sina unika kulturvärden av Unesco som en del av Världsarvet 1995.

Ett världsarv är en unik kultur- eller naturhistorisk miljö som vittnar om människans eller jordens historia och är så värdefullt att det är viktigt att det bevaras.