Långkryssning

Fartyg Exterior Skargard Birka

Kryssa mellan upplevelserna.

Följ med på en riktig kryssning! Föreställ dig nya resmål med strandhugg varje dag, god mat och dryck, underhållning, spa-upplevelser, taxfree-shopping och allt det andra som skapar en komplett semesterupplevelse. 

Vakna upp på ett nytt resmål och krydda upplevelsen med våra uppskattade utflykter. Upptäck världsarvet Lübeck med marsipan och mysiga gränder. Ät ett smørrebrød eller två i Köpenhamn eller upplev soliga stränder på Tysklands riviera. Promenera i sommarstaden Visby eller se vackra Höga Kusten med Luleå från både sjö- och landsidan. Och i jul kan du följa med på en kryssning till tomten i Lappland – den allra första i världshistorien!

Långkryssningar sommaren 2018
Just nu jobbar vi för fullt för att du ska få semester nästa sommar. Lübeck och Höga Kusten med Luleå kommer tillbaka tillsammans med andra favoriter som Köpenhamn, Gotland och Bornholm. Självklart blir det ett par spännande nyheter som vi avslöjar i mitten av november tillsammans med datum för alla kryssningar. I mitten av december kan du sedan boka din kryssning. Håll ut!

Intresseanmälan
Vi har redan fått massor av frågor om nästa sommars kryssningar och vill därför ge dig möjlighet att anmäla ditt intresse redan nu. Då hör vi av oss via mejl i december, några dagar innan kryssningarna släpps till försäljning för alla, så att du får första tjing. Ja, jag vill gärna förhandsanmäla mitt intresse!

Resmål 2017

Santa Cruise Julkryssning Jultomten Santapark Birka

Nyhet! Santa Cruise - julkryssning

Premiär! Världens första kryssning till tomten. Julen 2017 gör vi det möjligt för alla snälla barn och vuxna att uppleva en magisk vintervärld i Lappland. Och att hälsa på hos tomten på självaste julafton.


4 dygn. Avresa 22/12.
Pris från 4 825:- per person inkl helpension och utflykt till SantaPark

Våra långkryssningar sommaren 2017 har alla kastat loss, men i väntan på nästa års kryssningar och spännande destinationer kan du läsa och låta dig inspireras av andras upplevelser:Matochresebloggen.se
Långkryssning med Birka Cruises till den tyska Rivieran, Bornholm och Gotland - Läs


Reseberättelse av Christina Bergh
Med Birka till Höga Kusten med Luleå - Läs

Aktiviteter och nöjen ombord

 • Underhållning med våra nöjesvärdar, shower, musikquiz, karaoke och allsång
 • Shower med vår showgrupp 
 • Aktiviteter, shuffleboard, frågesport och Bingo med vår aktivitetsvärd
 • Aktivitetsvärden håller i dagliga träningspass som jympa och stretch. Ta med träningskläder!
 • Dansband
 • Partyband eller trubadur som spelar på soldäck om vädret tillåter
 • Pianist
 • Fri läsk och obegränsad tillgång till sol & pool för barnen med Biankas barnarmband

Fakta om Långkryssningar

 • Birka Cruises är enda svenska rederiet som erbjuder riktiga kryssningar från Stockholm till resmål kring Östersjön
 • I priset ingår del i hytt, halvpension (helpension på TEMAs vandring- och cykelkryssningar), mängder av aktiviteter och underhållning
 • På samtliga kryssningar erbjuds flera guidade utflykter i land
 • Ombord finns pool, spa och soldäck med utemöbler samt promenad- och joggingdäck

Tidigare långkryssningar - sommaren 2017

Kryssningar Langkryssning Skargard Varldsarvet Hoga Kusten Birka

Nyhet! Världsarvet Höga Kusten

med Härnösand.
Efterfrågan har varit enorm och nu har vi möjlighet att erbjuda extra platser till Höga Kusten. Den 21/8 kastar vi loss för en extra 2-dygnskryssning till Härnösand. Upptäck världsarvet Höga Kusten tillsammans med oss i sommar.


Holstentor Zu Lübeck Birka

Nyhet! Lübeck & Hamburg

med Gotland och Bornholm. Upplev historiens vingslag i trivsamma Hansastaden Lübeck.  Föredrar du storstadspuls, följ med till vackra hamnstaden Hamburg, med fler broar än självaste Venedig.  Kryssningar Langkryssning Tema Logo Mindre Vandring Par Birka

Nyhet! TEMA - Vandringskryssning

Upplev Höga Kusten med Luleå till fots. 
Tillsammans med rundresearrangören TEMA har vi skapat ytterligare en ny resform: vandringskryssning! Kryssa och vandra i Höga Kusten och Luleå tillsammans med TEMAs kunniga reseledare.

Kryssning Långkryss Höga Kusten Bro Ms Birka Birka

Höga Kusten och midnattssolens land

med Härnösand och Luleå.
Förra sommarens succé! Upptäck världsarvet Höga Kusten med strandhugg i Härnösand och det magiska sommarljuset i Luleå under en unik kryssning där vi som enda rederi världen går inomskärs längs Höga Kustens vackra skärgård.


Kryssning Långkryssning Strandhytter Travemünde Birka

Tysklands riviera

med Warnemünde, Gotland och Bornholm.
Fyra dygn med massor av upplevelser. Tysklands riviera bjuder på sandstränder, sagoslott, svensk historia och ånglok toppat med öl, korv och sauerkraut. Under resan besöker vi också solskensöarna Gotland och Bornholm.Kryssningar Langkryssning Visby Kallis Birka

Weekend i Visby

Weekend i solsäker sommarstad. 
Upplev sommarpulsen i Visby, strosa runt bland gränderna innanför ringmuren eller värm upp inför kvällen på Kallis. Vill du se mer av Gotland, följ med på någon av våra utflykter.

Kryssning Långkryss Köpenhamn Nyhavn Hamn Birka

Underbara Köpenhamn

med Gotland och Bornholm.
Smørrebrød och soldränkta öar! Följ med på en dejlig minisemester i världsstaden Köpenhamn. Upptäck Strøget och kolla in folklivet i Nyhavn. Som en extra bonus lägger vi till på både Gotland och Bornholm under resan.Kryssningar Langkryssning Tema Logo Mindre Cykel Man Birka

TEMA - Cykelkryssning

Köpenhamn, Bornholm och Gotland på två hjul.
Kryssa och cykla med Birka och Sveriges bästa rundresearrangör TEMA. Utforska Köpenhamn, Gotland och Bornholm från cykelsadeln tillsammans med TEMAs kunniga reseledare.