Ginkryssning

Sveriges enda renodlade ginkryssning arrangeras i samarbete med Hernö Gin.
Man kan delta i provningar och gå på minimässan där pinfärska unika nyheter presenteras. Allt till fina taxfreepriser, så klart.

Ginboomen är tydlig. Både intresset för de enbärsdoftande dropparna och antalet små gindestillerier växer så det knakar. Svenska Hernö Gin är i dag Europas mest prisbelönta gindestilleri sedan 2013. Nyligen valdes dessutom grundaren Jon Hillgren, som en av tre ginikoner i världen, in i Gin Hall of Fame under World Gin Awards där han även tog emot pris för världens bästa fatlagrade gin 2019. Priset fick han för sin Hernö Juniper Cask Gin, lagrat på enfat i 21 dagar.
Birka samarbetar sedan flera år med det lilla destilleriet i Höga Kusten, både som leverantör och som populärt utflyktsmål under våra långkryssningar.

Intresseanmälan

Missade du årets ginkryssning? Skicka in din intresseanmälan för nästa år redan nu.
Fyll i namn och e-post så hör vi av oss när det börjar bli dags att boka.

Träffa våra vänner

Kryssningar Gin Herno Gin Jon Birka

Hernö Gin, världens bästa gin

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri, grundat 2011. Det är också Europas mest prisbelönta gin och har förärats 80 master- och guldmedaljer i världens största dryckestävlingar, bland annat World’s best Gin 2017 och 2018. Rund och len smak, tydlig enbärskaraktär, fräsch citruston och en blommig karaktär utmärker Hernö Gin som är hantverksmässigt framställt på varsamt utvalda, naturliga och ekologiska ingredienser. ”Vi fortsätter skapa världens bästa gin, oavsett om vi vinner priser eller inte”, säger Jon Hillgren, vd och grundare.

Kryssningar Ginkryssning Stockholmsbranneri Birka

Stockholms första innerstadsgin

I en före detta Jaguarverkstad på Södermalm ligger Stockholms Bränneri, Stockholms första mikrodestilleri. I den 350 liter stora destillationspannan ”Fåfängan” skapas en urban, hantverksmässigt producerad ekologisk gin. Teamet bakom Stockholms Bränneri är Anna och Carl Wikner. Deras signaturgin är en skandinavisk tolkning av en klassisk dry gin som får sin karaktär av 7 ekologiska örter; enbär, korianderfrön, angelikarot (kvanne), citron, ljung, fläder och rosmarin. Balansen av kryddor ger en gin med delikat blommig karaktär parallellt med de klassiska enbärs- och citrustonerna vilket gör den perfekt i de klassiska gindrinkarna, men är även fin att dricka ren som en aperitif eller i en Dry Martini.

Kryssningar Gin Norrtelje Branneri Roines Birka

Gin från hjärtat av Roslagen

2001 grundades Norrtelje Brenneri AB av äkta paret Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. Släktgården i hjärtat av Roslagen blev destilleri och skeppar idag allt från deras kända punsch till whisky och gin ut i världen. Vattnet de använder till ginen kommer från den egna brunnen.Roslags Gin är en ekologisk gin enligt London Dry Gin-standarden. Magin skapas i de ångvärmda kopparpannorna med vatten från gårdens egen brunn. Förutom de obligatoriska ingredienserna har ginen fått smak av lokala och ekologiska råvaror, som handplockade rönnbär och enbär från Stockholms skärgård och en touch av blodgrapefrukt.