Ginkryssning

Ginkryssning

Sveriges renodlade ginkryssning arrangeras i samarbete med Hernö Gin. Norrtelje Brenneri och Stockholm Bränneri finns på plats tillsammans med Swedish Match. Man kan delta i provningar och anmäla sig till Hernö Gins cocktailskola. Minimässan där pinfärska unika nyheter presenterades. Allt till fina taxfreepriser, så klart.

Ginboomen är tydlig. Både intresset för de enbärsdoftande dropparna och antalet små gindestillerier växer så det knakar. På hemmaplan har Hernö Gin gått i spetsen och vunnit många utmärkelser. Nyligen utsågs Hernö till världens bästa gin alla kategorier under World Gin Awards för andra året i rad – det vittnar om att Jon och hans medarbetare gör ett riktigt bra jobb! Birka samarbetar sedan flera år med det lilla destilleriet i Höga Kusten, både som leverantör och som populärt utflyktsmål under våra långkryssningar.

Ginkryssning

21 timmar, avresa 17/5

Allt är inte klart, så du kan inte boka riktigt än. Men anteckna gärna datumet.
Eller skriv upp dig på vår intresseanmälan för att få första tjing när det är bokningsbart.

Minimässa, provsmakning och cocktailskola
Vi har utgått från småskaligt och lokalt med svenska smaker till ginkryssningen: Från Hernö Gin i de norrländska skogarna till Norrtelje Brenneri som görs på familjegård i Roslagen och Stockholms första innerstadsgin, Stockholm Bränneri.

Alla tre producenter lanserar en unik specialgin under kryssningen. Besök minimässan där du kan prova upp till 20 olika ginsorter (mot provsmakningsbiljetter). Självklart kan du köpa gin till taxfreepriser, alltid minst 25 procent lägre om produkten finns iland. Delta i ginföreläsningar med provning under ledning av producenterna. Lär dig göra en riktig gincocktail i Hernö Gins cocktailskola. Och vem vill inte vilja träffa norrlänningen Jon Hillgren som gör världens bästa gin på sin 1800-talsgård i Dala i världsarvet Höga Kusten!

Med på mässan finns också Swedish Match med en specialupplaga av Hernö Gin-inspirerat snus som är exklusiv endast för denna kryssning. Du har också möjlighet att blanda din egen snus.

Träffa våra vänner

Kryssningar Gin Herno Gin Jon Birka

Hernö Gin, världens bästa gin

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri, grundat 2011. Det är också Europas mest prisbelönta gin och har förärats 80 master- och guldmedaljer i världens största dryckestävlingar, bland annat World’s best Gin 2017 och 2018. Rund och len smak, tydlig enbärskaraktär, fräsch citruston och en blommig karaktär utmärker Hernö Gin som är hantverksmässigt framställt på varsamt utvalda, naturliga och ekologiska ingredienser. ”Vi fortsätter skapa världens bästa gin, oavsett om vi vinner priser eller inte”, säger Jon Hillgren, vd och grundare.

Kryssningar Ginkryssning Stockholmsbranneri Birka

Stockholms första innerstadsgin

I en före detta Jaguarverkstad på Södermalm ligger Stockholms Bränneri, Stockholms första mikrodestilleri. I den 350 liter stora destillationspannan ”Fåfängan” skapas en urban, hantverksmässigt producerad ekologisk gin. Teamet bakom Stockholms Bränneri är Anna och Carl Wikner. Deras signaturgin är en skandinavisk tolkning av en klassisk dry gin som får sin karaktär av 7 ekologiska örter; enbär, korianderfrön, angelikarot (kvanne), citron, ljung, fläder och rosmarin. Balansen av kryddor ger en gin med delikat blommig karaktär parallellt med de klassiska enbärs- och citrustonerna vilket gör den perfekt i de klassiska gindrinkarna, men är även fin att dricka ren som en aperitif eller i en Dry Martini.

Kryssningar Gin Norrtelje Branneri Roines Birka

Gin från hjärtat av Roslagen

2001 grundades Norrtelje Brenneri AB av äkta paret Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. Släktgården i hjärtat av Roslagen blev destilleri och skeppar idag allt från deras kända punsch till whisky och gin ut i världen. Vattnet de använder till ginen kommer från den egna brunnen.Roslags Gin är en ekologisk gin enligt London Dry Gin-standarden. Magin skapas i de ångvärmda kopparpannorna med vatten från gårdens egen brunn. Förutom de obligatoriska ingredienserna har ginen fått smak av lokala och ekologiska råvaror, som handplockade rönnbär och enbär från Stockholms skärgård och en touch av blodgrapefrukt.