Författarkryssning med 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Möt hösten och vintern med härlig bokinspiration

På årets författarkryssning får du möta och mingla med några av Sveriges mest populära författare samt köpa signerade böcker till bra priser.

Träffa Anna Jansson, Fatima Bremmer, Tove Alsterdal, Lotta Lewenhaupt, Charlotta von Zweigbergk och Lasse Berg ombord på Birka 13-14 oktober.

Föreläsningar och boksigneringar varvas med underhållning, god mat och umgänge.

Ombord finns möjlighet till spabehandlingar, taxfreeshopping och varför inte ett besök i den fina nyrenoverade nattklubben Backstage eller i någon av våra trevliga barer och caféer.

Prisexempel 1 400:-/person
21 timmar, avresa 13/10

I priset ingår:

  • Del i 2-bäddshytt Cabin Ekonomi
  • Trerätters kryssningsmeny
  • Frukostbuffé
  • Hela författarkryssningens utbud givetvis!
Kryssningar Forfattarkryssning Charlotta Von Zweigbergk Birka

CHARLOTTA VON ZWEIGBERGK

Galenskap eller genidrag? Charlottas skrivmetod är minst sagt udda men har lett till att sexton böcker blivit skrivna. Nu får ni höra hur det går till, och ni får också veta allt om den Augustprisnominerade boken Fattigfällan.

Kryssningar Forfattarkryssning Fatima Bremmer Birka

FATIMA BREMMER

är journalist och författare. Hon har bland annat arbetat som chef på Aftonbladets Kvinna-redaktion och nyhetschef på Svenska Dagbladets kulturredaktion och inrikesredaktion. 2011 utkom hon med den uppmärksammade boken ”De sista tanterna”, ett kulturhistoriskt porträtt över den svenska tanten som i våras gavs ut på nytt. 2017 tilldelades hon Augustpriset för sin biografi om Ester Blenda Nordström ”Ett jävla solsken”.

Kryssningar Forfattarkryssning Tove Alsterdal Birka

TOVE ALSTERDAL

är en av Sveriges främsta spänningsförfattare. Hon har hyllats stort av kritikerna sedan debuten med Kvinnorna på Stranden 2009, böckerna ges ut på över tjugo språk och är prisbelönta i flera länder. I den senaste boken, Blindtunnel, köper ett svenskt par en vingård i Centraleuropa och kastas brutalt in i en historia som länge har legat dold.

Kryssningar Forfattarkryssning Lotta Lewenhaupt Birka

LOTTA LEWENHAUPT

har arbetat som modejournalist, stylist och redaktör på svenska modetidningar sedan slutet av 60-talet. Hon har varit populärt modeorakel med spalten "Det allra senaste" på Damernas Värld och är sedan 1992 redaktionschef på Elle Interiör. Lotta Lewenhaupt undervisar också på Beckmans skola i Stockholm och mottog 2003 tidningen ELLE:s hederspris. Hon har utkommit med böckerna Tidens under, Behåns historia, Modeboken och essäsamlingen Tankar om mode.

Kryssningar Forfattarkryssning Anna Jansson Birka

ANNA JANSSON

är sjuksköterska med 25 år i yrket. Hon är född och uppvuxen i Visby och har underligt nog skrivit ett nummer av Fantomen. I år firar Maria Wernböckerna 20-årsjubileum. Annas böcker har hittills sålt i närmare 4 miljoner exemplar. Och nyligen var det 10-års jubileum för teveserien, med Eva Röse i huvudrollen, som når ut över världen. Maria Werns son, Emil, som är detektiv, har en egen bokserie där det hunnit bli sjutton böcker. Med serien om relationscoachen och hårfrisörskan Angelika gav sig Anna in i feelgoodgenren. Förutom det har hon skrivit två läroböcker i vårdetik och föreläser runt om i landet. I höst släpptes en boknyhet; Dotter saknad. Anna kommer att berätta mer om den och om Mitt hjärta är ditt som bygger på temat organtransplantation där Anna har erfarenheter både yrkesmässigt och privat."

Kryssningar Forfattarkryssning Lasse Berg Birka

Lasse Berg

har i decennier beskrivit världen för oss i böcker, tv-filmer, reportage och radioprogram. Han har varit bosatt i Asien, södra Afrika, Rwanda och Etiopien och tycker bäst om att ligga i den afrikanska bushen, titta på stjärnorna och höra prasslet i gräset. Hans Kalahari-serie om människans ursprung har sålt i nästan 100.000 exemplar och 2011 blev han nominerad till Augustpriset för Skymningssång i Kalahari. Andra prisbelönta böcker är Gryning över Kalahari : Hur människan blev människa och Skymningssång i Kalahari, vilken nominerades till Augustpriset. 2014 utkom den tredje och sista delen i Kalahariserien, Ut ur Kalahari : Drömmen om det goda livet. Nu är ha aktuell med Ändå inte försvunnen – Om sorg, tröst och att vara människa.

Program kväll

Tid

Aktivitet

16.00 Ombordstigning
17.00 M/S Birka Stockholm avgår från Stadsgårdskajen
17.00 Bubbel och snittar serveras i nattklubben Backstage, däck 5
17.30 - 19.30 Alexandra Charles von Hofsten hälsar välkommen och presenterar alla författare följt av författarföredrag
20.00 Middag i restaurang Compagniet, däck 6

Program dag

Tid

Aktivitet

07.30 - 10.00 Frukostbuffé i Sjösalen, däck 6
09.00 - 12.00 Författarföredrag varvat med boksignering och fika
12.00 Paus för lunch
13.00 Författarna signerar sina böcker
14.00 M/S Birka Stockholm ankommer till Stadsgårdskajen

Författarnas böcker finns till försäljning vid boktorget i konferensen båda dagarna.

Om 1,6 & 2,6 miljonerlkubben

Kryssningar 1 6Miljonersklubben Alexandra Birka

1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell organisation som arbetar för kvinnors hälsa och för livskvalitet hela livet. Den ideella organisationen grundades 1998 på initiativ av Alexandra Charles von Hofsten. Namnet har sitt ursprung i att det 1998 fanns 1,6 miljoner kvinnor över 45 år i Sverige. Tio år senare bildades 2,6 miljonerklubben för kvinnor från 25 år och uppåt. Med cirka 25 000 medlemmar är 1,6 & 2,6 miljonerklubben en av de största ickepolitiska kvinnoföreningarna i landet – med representanter i ett 30 tal städer i Sverige och utomlands. Foto: Angelica Engström Läs mer