Birka älskar schlager

Älskar du schlager? Då finns inget val - boka årets roligaste schlagerkryss på Birka!

16 och 17/2 2018 ordnade vi Schlagerkryssning på Birka!

På scen står duon SVEA med band och öser schlagers och svenska hits hela kvällen. Livemusiken varvas med mellohits från Dj-båset där du hittar Aris, en av Sveriges bästa Dj:s! Schlagerfesten fortsätter långt in på småtimmarna i vår nattklubb. Vi visar alla Melodifestivalens deltävlingar på storbilds-TV i Lobbyn.

Vi ses på schlagerfest!

Signaturer Anna Klara Lena

Eurovisionkuriosa

2015 firade Eurovision Song Contest 50 år och är därmed den längsta pågående musiktävlingen i världen!

1986 vann Sandra Kim för Belgien med låten J’aime La Vie. Hon var då bara 13 år gammal.

När Carola vann med Fångad av en stormvind 1991 och skulle gå ut till stora scenen var det en man som gjorde ett utfall mot henne men blev stoppad av säkerhetspersonalen!

Eurocat kallades den rosa animerade katten som var den första maskoten för Eurovision Song Contest. Den förkom mellan bidragen i de så kallade "vykorten" 1990 i Jugoslavien.

När tävlingen hölls i Göteborg för första gång så ”tappade” programledaren Lill Lindfors kjolen. Vilket årtal? 1985 så klart! Viktigt årtal att komma ihåg!

Martin Rolinski har deltagit i melodifestivalen solo en gång och tillsammans med BWO 4 gånger. Som bäst har han nått en 2:a placering med BWO i Melodifestivalen, 2006 med ”Tempel of Love”.

På franska heter tävlingen något så tjusigt som ”Le Concours Eurovision de la chanson”.

Eurovision Song Contest har gett upphov till flera spin-offer, så som t ex Junior Eurovision Song Contest och Eurovision Dance Contest.

Det finns en internationell fan club som heter OGAE International som samlar 40 olika nationella fan clubs från hela värden i ett nätverk. Den svenska klubben heter ”Melodifestivalklubben OAGE Sweden”.