Hållbara samarbeten

Skargard Klippa Hav Stillhet Birka

Vi på Birka Cruises har valt att engagera oss i några olika samarbeten. Det handlar både om organisationer som har något med vår verksamhet att göra och sådana som våra medarbetare känner extra starkt för.

Samarbeten Team Rynkeby Godmorgon Logo Birka

Barncancerfonden genom Team Rynkeby – God Morgon

Birka Cruises är guldsponsor till Team Rynkeby – God Morgon, ett nordiskt välgörenhetsprojekt som samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt avslutar insamlingsåret med att cykla till Paris. Pengarna samlas bland annat in genom olika event och företagssponsorer och Birka Cruises är ett av de företag som stödjer projektet. I oktober 2018 donerade dom svenska lagen 34,9 miljoner SEK till förmån för kampen mot barncancer - och slog därmed historiskt rekord och blev Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Läs mer om projektet Team Rynkeby och se deras härliga sponsorfilm.

Samarbeten 1 6 Miljonrerklubben Birka

​1,6 & 2,6 miljonerklubben

Birka Cruises stödjer 1,6 & 2,6 miljonerklubben som är en ideell organisation som arbetar för kvinnors hälsa och för livskvalitet hela livet. Den ideella organisationen grundades 1998 på initiativ av Alexandra Charles. Namnet har sitt ursprung i att det 1998 fanns 1,6 miljoner kvinnor över 45 år i Sverige. Tio år senare bildades 2,6 miljonerklubben för kvinnor från 25 år och uppåt. Med ca 33 000 medlemmar är den en av landets största ickepolitiska kvinnoföreningar. De senaste åren har de delat ut stipendier på cirka sex miljoner kronor till medicinsk forskning på kvinnors hälsa. 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Samarbeten Moja Turistforening Logo Birka

Möja Turistförening

Birka Cruises stöder Möjas Turistförenings arbete för bevara Möjas särart bland de stora skärgårdsöarna. De arbetar för att turister ska känna sig välkomna och kunna uppleva ett genuint i nuet levande skärgårdssamhälle med bevarade natur- och kulturvärden. Läs mer om Möja Turisförening.

Samarbeten Ostersjofonden Logo Birka

Östersjöfonden

Östersjöfonden grundades 1989 och arbetar för hela Östersjöregionen. Stiftelsens syfte är att främja och stöda vetenskaplig forskning och annan verksamhet som rör skyddet av Östersjöns miljö. Östersjöfonden delar ut priser, stipendier och understöd för avgörande miljöinsatser. En viktig del av verksamheten är att sprida information och kunskap om Östersjöns miljö och dess betydelse för regionens cirka 90 miljoner människor. Läs mer om Östersjöfondens arbete.

Samarbeten Human Bridge Logo Birka

Human Bridge

Ibland händer det att våra gäster glömmer kläder, skor eller glasögon ombord. Om ingen gör anspråk på det kvarglömda inom tio dagar så kommer de till nytta ändå! Kläder och skor tas omhand av organisationen Human Bridge och glasögon lämnas till Optiker utan gränser. På så sätt gör vi tillsammans lite skillnad både för människor och miljö.

Human Bridge arbetar med bistånd, miljö och sociala insatser. De samlar in, reparerar och skickar ut sjukvårdsmaterial och handikapputrustning främst till länder i Afrika och Östeuropa. Kläder och skor samlas också in och går till direkta biståndsinsatser eller genererar intäkter till olika biståndsprojekt. Läs mer om Human Bridge.

Samarbeten Optiker Utan Granser Birka

Optiker utan gränser

Optiker utan gränser är en hjälporganisation startad av Synoptik. De samlar in begagnade glasögon till människor som inte har råd att köpa några, något som kan vara avgörande för att kunna försörja sig och studera. Mer än 100.000 glasögon har samlats in genom åren. Vill du skänka glasögon (också solglasögon) du inte använder kan du ge dem till oss eller direkt till Synoptik! Läs mer om Optiker utan Gränser och deras arbete.